27 Οκτωβρίου 2015

Μάχη μέτρο - μέτρο για την ανακεφαλαιοποίηση


Μάχη μέτρο - μέτρο για την ανακεφαλαιοποίηση

Τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στο πλαίσιο των λεγόμενων προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης και αποτελούν προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να φύγει οριστικά από τη μέση ο -έστω και θεωρητικός- κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων, αναζητεί η κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις, που συναντήθηκε χθες με τον Αλ. Τσίπρα και τους Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη, εξέφρασε τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συμβιβαστική λύση σε όλα τα ανοιχτά θέματα και ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας που εμφανίζονται σημαντικές διαφορές και είναι δεδηλωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να μη δεχτεί αντικοινωνικές ρυθμίσεις.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, ενώ οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μετατίθενται για τα μέσα Νοεμβρίου.

* Στον δρόμο προς τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τράπεζες, αμοιβαία διάθεση να κλείσει το χάσμα για τους πλειστηριασμούς, μέσα Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
 
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: