19 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό, Ποιός φοβάται ποιόν και γιατί, του Γιώργου Καίσα


 
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Κυβέρνηση παρουσίασε για δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, μια πραγματική μεταρρύθμιση που όχι μόνο θα καταστήσει βιώσιμο το ασφαλιστικό και θα δώσει το δικαίωμα να παίρνουν όλοι συντάξεις, αλλά θα το καταστήσει και δικαιότερο από την στιγμή που οι εισφορές θα συνδέονται με το πραγματικό εισόδημα.

Σε δεκάδες συσκέψεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς αλλά και στα ΜΜΕ, οι Υπουργοί που το κατάρτισαν, εξήγησαν με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο το πόσο ωφελούνται όλοι όσων το εισόδημα είναι κάτω από 15 με 20 χιλιάδες ευρώ ετησίως, και το ότι θα έχουν πολύ μικρότερη επιβάρυνση από ό,τι ισχύει σήμερα.

Για παράδειγμα, 7 στους 10 Δικηγόρους και συγκεκριμένα οι 18 από τους 26 χιλιάδες Δικηγόρους της χώρας μας, δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ ετησίως. Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η συνολική τους ελάφρυνση θα φτάσει σε περιπτώσεις έως και το330%!

Και όμως, τα συλλογικά τους όργανα δεν κάθονται καν στο τραπέζι του διαλόγου!

Περίπου αντίστοιχα ισχύουν και για τους Γιατρούς και Μηχανικούς της χώρας μας, οπότε μου γεννάται εύλογα το ερώτημα, Γιατί;

Τί τους φοβίζει και τους προβληματίζει την στιγμή που οι 7 στους 10 αυτών που εκπροσωπούν, κερδίζουν;

Μήπως είναι θύματα παραπληροφόρησης; Μήπως όμως ΔΕΝ είναι;

Μήπως φωνάζουν γιατί έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν αστειεύεται; Ότι είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στην χώρανα τελειώσει με τα “προνόμια” και να μοιράσει τα βάρη αναλογικά σε όλους;

Μήπως φωνάζουν γιατί φοβούνται ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα πατάξει την φοροδιαφυγή; Είτε με τις ηλεκτρονικές πληρωμές είτε με το νέο φορολογικό;

Μήπως τελικά οι 7 στους 10 ΔΕΝ ζουν με 5 χιλιάρικα τον χρόνο; Μήπως φωνάζουν τώρα, παρότι ευνοούνται, ώστε αν αύριο βρεθούν με εισόδημα 50 αντί για 5 χιλιάδες, να γλυτώσουν τα βάρη που θα τους αναλογούν;

Είναι πραγματικά μια σκέψη που με προβληματίζει έντονα τον τελευταίο καιρό, ιδίως όσο κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και θα ήθελα και την δική σας γνώμη.

Αρχή φόρμαςΓιατί διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων;

Εκφράστε την άποψή σας επιλέγοντας μία απάντηση.

·   Φοβούνται ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

·   Έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.

·   Διαμαρτύρονται μόνο τα συλλογικά τους όργανα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

·   Διαμαρτύρονται γιατί δεν εμπιστεύονται την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος φόρμαςΠολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία περί “εμπιστοσύνης”. Είναι η μόνιμη δικαιολογία στα στόματα όλων των “εκπροσώπων”, είτε πρόκειται για τους γνωστούς Αγροτοσυνδικαλιστές είτε για διάφορους επικεφαλής Συλλόγων Γιατρών, Μηχανικών και Δικηγόρων, όλοι με την “καραμέλα” της “εμπιστοσύνης” αρνούνται τον Διάλογο με την Κυβέρνηση, η οποία επανειλημμένως τους καλεί ακόμη και μέσω του ιδίου του Πρωθυπουργού.

Δεν είναι οι πρώτοι που “πιπιλίζουν” αυτήν την καραμέλα. Στις Συνόδους Κορυφής του καλοκαιριού του 15, η κα Μέρκελ και οι δορυφόροι της χρησιμοποιούσαν ακριβώς την ίδια φρασεολογία για να επιβάλλουν στην Ελληνική Κυβέρνηση τα προγράμματά τους! Είναι μήπως τυχαίο;

Σε όλους αυτούς τους κυρίους που βγαίνουν ευθαρσώς και δηλώνουν ότι δεν μας εμπιστεύονται, τους απαντώ με παρρησία:

Πολύ καλά κάνετε κύριοι, ούτε πρέπει αλλά ούτε και εμείς θέλουμε να μας εμπιστευθείτε!

Ποιοί είμαστε εμείς που θα μας εμπιστευθούν;

Ποιοι λοιπόν είμαστε οι σημερινοί 153 που αποτελούμε την Κυβερνητική πλειοψηφία;

Είμαστε οι απόγονοι των γνωστών …. Τζακιών; Είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές;

Είμαστε λομπίστες οικονομικών συμφερόντων; Εκπρόσωποι συντεχνιών μήπως ή Αγροτοπατέρες;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε καν επαγγελματίες πολιτικοί!

Είμαστε Νέοι, Επιστήμονες, Επιχειρηματίες, Αγρότες, Νοικοκυρές, Εργάτες και Συνταξιούχοι, βγαλμένοι από κάθε φάσμα της επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας. Είμαστε οι ενεργοί πολίτες που σηκωθήκαμε από τον καναπέ για να αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας, που ενώσαμε τις αγωνίες μας και ενταχθήκαμε στις πολιτικές δυνάμεις που πραγματικά μας εκπροσωπούν.

Είμαστε όλοι εσείς, η σιωπηλή πλειοψηφία που εδώ και 6 χρόνια προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν ώστε να ανεχθεί ως τιμωρία όλες αυτές τις αδικίες που σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία που επιτέλους βροντοφώναξε “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ” και πήρε την τύχη στα χέρια της.

Είμαστε αυτοί που αγωνίζονται ώστε ο Έλληνας να διαπρέψει και εντός Ελλάδας!Δεν είμαστε αυτοί που κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε αυτοί που “τα παίρνουν”, δεν εκπροσωπούμε συντεχνιακά συμφέροντα ούτε ψηφίζουμε νόμους και τροπολογίες που διαιωνίζουν τις αδικίες και εξασφαλίζουν τα προνόμια!

Όλους εμάς, τους 153, μας τιμά η εμπιστοσύνη του συνταξιούχου για τον οποίον αγωνιζόμαστε, του άνεργου νέου που θέλει και ελπίζει να μείνει στον τόπο του, του εργάτη και του υπάλληλου που δίνει τον σκληρό αγώνα της καθημερινότητας για αυτόν και τα παιδιά του, του αληθινού Αγρότη που παράγει, του έντιμου μικροεπιχειρηματία, του επιστήμονα που τηρεί τους όρκους του αγωνιζόμενος για το δίκαιο, για την υγεία, για την πρόοδο και του καινοτόμου επιχειρηματία που θέλει σταθερούς κανόνες ισονομίας και δεν διαπλέκεται κυνηγώντας δημόσιες συμβάσεις.

Όσο μας τιμά η εμπιστοσύνη όλων αυτών, η δική σας εμπιστοσύνη, την «εμπιστοσύνη» των υπολοίπων ούτε την θέλουμε ούτε την επιδιώκουμε.
Αρχή φόρμαςΤί υπονούν όσοι θέτουν θέμα «εμπιστοσύνης»;

Εκφράστε την άποψή σας για τον λόγο που θέτουν θέμα «εμπιστοσύνης» όσοι δεν προσέρχονται στον διάλογο, επιλέγοντας μία απάντηση.

·   Δεν έχουν τις «συντεχιακές άκρες» που συνήθιζαν να έχουν, προκειμένου να να εξασφαλίζουν «προνόμοια».

·   Δεν εμπιστεύονται όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών λόγω του ότι η χώρα βρίσκεται υπό επιτήρηση.
Τέλος φόρμας
Σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή.

 
Γεώργιος Καΐσας

Βουλευτής Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: