ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΙΑ
(φωτο Σπιτάλας Β.)
(φωτο Σπιτάλας Β.)
(φωτο Σπιτάλας Β.)
Τα μέλια αυτής της πρώτης συγκομιδής είναι κυρίως από "Αντραχλιά" (είδος κουμαριάς).
Η γεύση του συγκεκριμένου μελιού ξεχωριστή, γιατί στο τέλος αφήνει μια αίσθηση πικράδας.
Το μέλι της Σαμοθράκης είναι ξεχωριστό και γνωστό από την
αρχαιότητα.
Η ποιότητά του οφείλεται στην πλούσια και παρθένα χλωρίδα του νησιού και
στην εμπειρία των παραγωγών.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση και
όλες όσες θα ακολουθήσουν στο μέλλον με την προβολή και άλλων παραγωγών και άλλων προϊόντων του νησιού μας, θα αποσκοπούν στην πρόθεση του blog να
κάνει γνωστά τα ξεχωριστά συγκριτικά πλεονεκτήματα των προιόντων της Σαμοθράκης και μόνον αυτό.
Σε καμιά περίπτωση η
προσπάθειά μου αυτή δεν θα στοχεύει στην προβολή και στη διαφήμιση συγκεκριμένων παραγωγών
και συγκεκριμένων συμφερόντων, ούτε στο προσωπικό μου όφελος.
Γι' αυτό κάθε σχετική ανάρτηση και για μέλι και για οποιοδήποτε άλλο ντόπιο προϊόν είναι ευπρόσδεκτη για το samothrakisnea2.
Γι' αυτό κάθε σχετική ανάρτηση και για μέλι και για οποιοδήποτε άλλο ντόπιο προϊόν είναι ευπρόσδεκτη για το samothrakisnea2.
Σε περίπτωση που κάποιος θα χρειαστεί δωρεάν τεχνική βοήθεια, είμαι στη διάθεσή του.
Σπιτάλας Βασίλης
1 σχόλιο:
Μπράβο στο μαθητή μου! :) Πάντα τέτοια!
Χαιρετίσματα και τα λέμε πολύ σύντομα στο νησί!
Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου
Δημοσίευση σχολίου