9 Μαΐου 2013

Νίκος Γκάλης: Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο... του μπάσκετ




"Κάλλιο αργά παρά ποτέ!" σχολίασε ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης το γεγονός ότι τιμήθηκε 18 χρόνια μετά τη στιγμή που σταμάτησε το μπάσκετ από την ομάδα που τον ανέδειξε -και την ανέδειξε- στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Άρη Θεσσαλονίκης και που προς τιμή του αποφάσισε να μην ξαναφορέσει κανείς τη φανέλα με το νούμερο "6", η οποία από χθες βρίσκεται κρεμασμένη στον... ουρανό του "Αλεξάνδρειου".!

Ο Άρης τίμησε -"κάλλιο αργά, παρά ποτέ"- τον "αναμορφωτή" του ελληνικού μπάσκετ...
"Νίκος Γκάλης, οε, οε, οε!". "Τι την έκανε τη μπάλα ο... θεός!". "Είσαι θεός, θεός μοναδικός!" φώναζαν οι οπαδοί του Άρη στις κερκίδες, αλλά την... υπερβολή αυτή επανέλαβε λίγο μετά σε δηλώσεις του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο πολυνίκης Ευρωπαίος προπονητής, αντίπαλος του Γκάλη στα νιάτα του, που κι αυτός -ακόμη- αποκάλεσε "θεό" τον Έλληνα άσο!
"Σας αγαπώ πολύ! Αυτό είναι το σπίτι μου κι αυτή είναι η οικογένειά μου" είπε ο τιμώμενος απευθυνόμενος με τη σειρά του στον κόσμο. "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από το να κρεμάει η αγαπημένη του ομάδα τη φανέλα του ψηλά. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, αλλά και τον κόσμο για τη συμπαράστασή τους" είπε στη συνέχεια ο Νίκος Γκάλης, λίγο πριν κάνει "ζντοοο" με τους σημερινούς παίκτες του Άρη και δώσει το τζάμπολ για το φιλικό 20λεπτο με τη γαλλική Λιμόζ, την ομάδα, που προπονεί ο τότε "Διόσκουρός" του, Παναγιώτης Γιαννάκης.

"Μια φορά, όταν γεννήθηκε η κόρη μου, και μια σήμερα" είπε ο ακόμη ο μεγάλος άσος του παρελθόντος αναφερόμενος στα συναισθήματά του για τη χθεσινή βραδιά. Αμέσως μετά είπε στο μικρόφωνο της "Nova": "Είναι κρίμα να χαθεί το μπάσκετ από την Ελλάδα. Τα νέα παιδιά έχουν ταλέντο και πρέπει κι αυτά να το βλέπουν επαγγελματικά. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Άρη για την πρωτοβουλία που πήρε, έστω και αργά. Δεν κρατάω κακίες για θέματα που δεν ορίζω. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, πίστευα στον εαυτό μου, γιατί ήξερα πόσο καλός παίκτης ήμουν, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που ακολούθησε...".
Φασούλας, Φιλίππου, Ιωάννου, Ανδρίτσος, Καμπούρης, Λινάρδος, Στεργάκος, Γιατζόγλου, Κοκολάκης, Αγγελίδης, Ρωμανίδης, Σιγάλας κι από κοντά οι ξένοι άσοι Νόρις, Βιγιακάμπα, Τζάμσι, Βράνκοβιτς, Ράτζα έφθασαν στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον καλύτερο 'Ελληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.
ΑΥΓΗ 08.05.2013
Πανταζίδης Ν.http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: