16 Οκτωβρίου 2013

Και πάλι ο Έβρος στη Β' ζώνη για το επίδομα θέρμανσης.


Αυτό θα είναι το επίδομα θέρμανσης για όλους τους νομούς της χώρας (πίνακες)

Με τις ελπίδες να υπάρξει μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης να εξανεμίζονται, οι όποιοι "πιστοί" στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να περιοριστούν και φέτος στο επίδομα θέρμανσης. Τουλάχιστον, τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος χαλαρώνουν που σημαίνει ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων ενώ βελτιώσεις γίνονται και όσον αφορά στο ύψος του επιδόματος. Όχι, τα ποσά δεν είναι εντυπωσιακά κάτι που σημαίνει ότι θα μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε πετρέλαιο μόνο αν έχετε ρευστό. Δείτε τα πώς και τα γιατί.
 Για άλλη μία χρονιά ο νομός Έβρου συγκαταλέγεται ανάμεσα σε Νομούς όπως Θεσσαλονίκης και Λαρίσης αφού οι υπεύθυνοι θεωρούν πως οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον Νομό μας (η μάλλον στην Περιφερειακή μας Ενότητα) είναι καλύτερες από αυτές που επικρατούν στους Νομούς Γρεβενών,Κοζάνης,Δράμας που δικαίως βρίσκονται στην πρώτη ζώνη.
Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:
  • 1. Το επίδομα αυξάνεται από τα 28 στα 35 λεπτά το λίτρο (αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα ή την Τρίτη) 
  • 2. Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χαλαρώνουν. Θα δικαιούνται επίδομα ακόμη και ζευγάρια με ακίνητη περιουσία αξίας 300.000 ευρώ ή οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ. 
  • 3. Το 25% του επιδόματος θέρμανσης θα προκαταβάλλεται (αν και αυτό θα πρέπει να φανεί πώς θα λειτουργήσει στην πράξη. Θα υποβάλλουμε την ηλεκτρονική αίτηση στην ΓΓΠΣ και αμέσως θα μας κατατίθεται στον τραπεζικό μας λογαριασμό το ποσό της προκαταβολής; 
Β' ζώνη 
Για τους νομούς της 2ης ζώνης, επιδοτούνται 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο και πάλι με όριο τα 120 τετραγωνικά. Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα δεν μπορεί να υπερβεί τα 630 ευρώ και η προκαταβολή τα 157,5 ευρώ.

Ράδιο Έβρος 14-10-13
http://www.radioevros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: