11 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησε η αποστακτική περίοδος στον Έβρο

                       apostaktiki periodos_002

Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε επίσημα η αποστακτική περίοδος για τον Έβρο και οι μπορούν έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν αιτήσεις για να πάρουν βεβαίωση για έκδοση άδειας απόσταξης στέμφυλων για παραγωγή τσίπουρου. Οι βεβαιώσεις για πάνω από ένα στρέμμα και για όσους είναι γραμμένοι στο μητρώο αμπελοκαλλιεργητών θα δίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου και από Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας. 
Οι βεβαιώσεις για κάτω από ένα στρέμμα θα δίνονται από τους Δήμους και από τις δημοτικές ενότητες του κάθε δήμου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καν. Ε.Κ.436/2009 όλοι οι καλλιεργητές που κατέχουν αμπελουργικές εκτάσεις με νόμιμα δικαιώματα φύτευσης άνω του ενός στρέμματος, έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , στο τμήμα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής, Δήλωση Συγκομιδής για την αμπελουργική περίοδο 2013-2014.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 31-12-2013 και είναι απαραίτητη προκειμένου να συμμετέχουν σε Εθνικά και Κοινοτικά προγράμματα, ή για να μπορούν νόμιμα να πωλούν αμπελοοινικά προϊόντα. Σε περιπτώσεις που όλη ή μέρος της συγκομισθείσας ποσότητας σταφυλιών παραδίδεται σε οινοποιείο, θα πρέπει μαζί με τη Δήλωση Συγκομιδής να υποβάλλονται και φωτοαντίγραφα των αντίστοιχων παραστατικών (Δελτία Αποστολής, Τιμολόγια). Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ) υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής και επισυνάπτεται και η αντίστοιχη δήλωση ζημίας που έχουν υποβάλλει στον ΕΛΓΑ.http://www.methorios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: