22 Ιανουαρίου 2014

ΣυνεχίΖΕΙ δυναμικά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου


Τη γενική του συνέλευση και την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, για ένα 2014 γεμάτο υγεία και ελπίδα, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ». Σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, στην οποία παρέστησαν μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ο πάντοτε δραστήριος και με σπουδαία προσφορά σύλλογος «ΣυνεχίΖΩ», έδωσε το στίγμα των προσπαθειών της χρονιάς που πέρασε και των στόχων για τη νέα χρονιά. Το κυρίαρχο μήνυμα, σταθερά, αυτό της πρόληψης, της ενημέρωσης, της ψυχολογικής υποστήριξης, της ελπίδας που έχουν όλοι ανάγκη, είτε παλεύουν οι ίδιοι με τη νόσο είτε κάποιο κοντινό τους πρόσωπο. Ένα ακόμη σπουδαίο μήνυμα από την εκδήλωση, η σημασία της προσφοράς των εθελοντών, στους οποίους είναι πάντα ανοικτός ο Σύλλογος, έχοντας πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί να αξιοποιήσει τη διάθεση για προσφορά του καθένα.
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο άλλωστε ήταν το μήνυμα που είχε στείλει πριν λίγους μήνες  μέσω της εφημερίδας μας η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Σπυρίδου.
«Βλέπουμε μία σημαντική αλλαγή στις γυναίκες της περιοχής μας, χρόνο με τον χρόνο. Ιδιαίτερα οι νέες κοπέλες, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του, φροντίζουν να κάνουν τις εξετάσεις τους από νωρίς. Είναι καλύτερα πληροφορημένες οι γυναίκες πλέον, και σε αυτό έχουν βοηθήσει και τα ΜΜΕ, αλλά και το διαδίκτυο, όταν ξέρει κανείς πώς να το χειριστεί. Υπάρχει πιο άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν πολύ καλύτερα όλους τους τρόπους προστασίας τους από τον καρκίνο του μαστού».
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: