5 Μαρτίου 2014

Ο Χρήστος Δούκας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου


Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει. Μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις, ανακοινώθηκε ο Χρήστος Δούκας ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, με την παράταξη που θα έχει επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη τον Καβαλιώτη Κώστα Μορφίδη. Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 συνεδρίασε στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ και με συναίνεση επικύρωσε τις προτάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών για τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες που θα πλαισιώσουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μορφίδη Κώστα. Οι υποψήφιοι 
Αντιπεριφερειάρχες ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι:
ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ: Τουρτούρης Σπύρος – Γιατρός, Δ/ντής αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας
ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Λασκαρίδης Παντελής – Οικονομολόγος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ : Αγοραστού Βάσω – Καθηγητής οικονομολόγος, Υποδιευθύντρια 2ου Λυκείου Ξάνθης
ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ: Κουτάβας Απόστολος – Συνταξιούχος ΕΑΣ Ροδόπης
ΠΕ ΕΒΡΟΥ: Δούκας Χρήστος – Πολιτικός μηχανικός
Η παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών, της Διακήρυξης και του ονόματος της Παράταξης θα γίνει σε συνέντευξη τύπου την επόμενη εβδομάδα.

Δήλωση Χρήστου Δούκα 
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Χρήστος Δούκας, δήλωσε τα εξής:
Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης (Δημοτικές και Περιφερειακές) μαζί με τις ευρωεκλογές είναι μιά μεγάλη πολιτική μάχη από την οποία δεν δικαιούται να απουσιάζει κανένας πολίτης. Είναι μοναδική και ιστορικής σημασίας για την πατρίδα μας ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ανατραπούν με την ψήφο του Ελληνα πολίτη οι νεοφιλελεύθερες αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και ξεπουλάν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Εγώ προσωπικά, αλλά και όλοι όσοι θα ριχθούν στην μάχη των εκλογών :
-θα αμφισβητήσουμε και θα ακυρώσουμε παλαιοκομματικές και επικίνδυνες για τον τόπο πολιτικές και πρακτικές
-θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο με συμμετοχικό τρόπο που θα αποτελέσει ανάχωμα στη λεηλασία των μνημονίων
-θα ενισχύσουμε με τοπικές πολιτικές τα κοινωνικά στρώματα που σήμερα βιώνουν μία ανθρωπιστική κρίση (ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες)
-θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο και κοινωνικό πλούτο της περιοχής
-θα συνδέσουμε την μάχη της Αυτοδιοίκησης μα τον αγώνα των πολιτών για να φύγει η Κυβέρνηση των μνημονίων, της βαρβαρότητας,της διαπλοκής και να ανοίξει οδρόμος για την Κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: