13 Αυγούστου 2014

Σε τροχιά ανάπτυξης το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

                      


Η ανάδειξη του λιμανιού Αλεξανδρούπολης σε διαμετακομιστικό κέντρο είναι βασικός στόχος της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) Α.Ε.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Πρόθεσή μας είναι πλέον να αντιληφθούν όλοι οι παράγοντες της λιμενικής βιομηχανίας πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο διαμετακομιστικό κόμβο με τεράστιες προοπτικές».

Προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, ώστε να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αφετηρία για ακτοπλοϊκές συνδέσεις με διάφορους εσωτερικούς προορισμούς.
Σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η κατάρτιση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας, όπου πέραν των άλλων υπάρχει καταγραφή όλων των οικονομικών δεικτών της επιβατικής κίνησης από Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά πολιτών που κατάγονται από τη Θράκη, ώστε να αναδειχθεί το χαμένο τουριστικό οικονομικό κεφάλαιο στη διαδικασία της μετακίνησης.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια εισαγωγής στις εσωτερικές εμπορικές λιμενικές γραμμές της σύνδεσης μέσω οχηματαγωγού Αλεξανδρούπολης - Λαυρίου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Εγνατία Οδός Κήποι - Αθήνα από τα ξένα φορτηγά (κυρίως από Τουρκία).

Επιπλέον, η διοίκηση Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κινούμενη προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας, αναζητεί συνέργειες δράσεων με λιμένες γειτονικών τουρκικών παράλιων (Ίμβρος, Αίνος, Τσανάκαλε κ.ά.), ώστε να ενσωματωθούν στο ακτοπλοϊκό δίκτυο, τόσο σε επιβατικό επίπεδο, όσο και σε οχηματαγωγό.

Ήδη ξεκίνησε η διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της ακτοπλοΐας, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αίνου.
Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση εντάσσονται και ενέργειες μελετητικής ωρίμανσης για την αναβά
θμιση των υποδομών του επιβατικού λιμένα και κυρίως για την κατασκευή σύγχρονου επιβατικού σταθμού (Passenger Terminal).
Για το συγκεκριμένο έργο αναζητούνται λύσεις, είτε μέσω κοινοτικής χρηματοδότησης, είτε μέσω ΣΔΙΤ.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: