31 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινάνε το Σάββατο οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και λήγουν την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι καλούν το καταναλωτικό κοινό, να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Και στους εμπόρους της Αλεξανδρούπολης, γεννιούνται προσδοκίες για αύξηση της κίνησης και της κατανάλωσης, σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο, χαμηλής αγοραστικής ζήτησης, με δεδομένης της αναμονής των εορτών των Χριστουγέννων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καλεί τους καταναλωτές να επωφεληθούν της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενοι τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4177/2013 το Σάββατο 01η Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν δέκα ημερολογιακές ημέρες έως την Δευτέρα 10.11.2014. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται τόσο η αναγραφή όσο και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16/παρ.1 του ίδιου νόμου 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της δυνατότητας προαιρετικού ανοίγματος για την εν λόγω Κυριακή προσδιορίζεται σε λειτουργία από 11:00 έως 14:00.

Οδηγίες – συμβουλές της ΕΣΕΕ
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος (middle seasons sales) ξεκινά το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και θα λήξει την Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται τέσσερις φορές το χρόνο, δύο με τις τακτικές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και του Αυγούστου αντίστοιχα, αλλά και δύο με τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.

Η ΕΣΕΕ ξεκαθαρίζει πως τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.
Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: