6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε τις άτυπες ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών

Η απόφαση των επικοινωνιολόγων του κόμματος να προχωρήσουν σε μεθόδους προσέγγισης των μέσων ενημέρωσης και κατά συνέπεια της κοινής γνώμης προκειμένου να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στις πολιτικές εξελίξεις και στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας πήρε χθες σάρκα και οστά.
 
Άλλωστε η εκτίμηση που εκφράζουν στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι το Κυβερνητικό Πρόγραμμα όπως  παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, επιδρά θετικά ακόμη και στη κυβέρνηση που συζητά τώρα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το σκηνικό είχε στηθεί στο 3ο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, όπου ο Πάνος Σκουρλέτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε τις άτυπες ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών.

Σε κόκκινο φόντο με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ, μόνος στο τραπέζι, χωρίς μικρόφωνα και κάμερες, ο κ. Σκουρλέτης σε χαλαρούς και νηφάλιους τόνους επιχείρησε να αποσαφηνίσει το πλαίσιο των θέσεων και των απόψεων του κόμματος στην παρούσα συγκυρία.
 
Η σχετικά μικρή αίθουσα ήταν κατάμεστη από εκπροσώπους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια εισήγηση διάρκειας 30 λεπτών περίπου για την οικονομία, τα εθνικά θέματα, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις δημοσκοπήσεις να δέχεται βροχή ερωτήσεων για περισσότερες διευκρινίσεις και εξηγήσεις.
 

Η άτυπη ενημέρωση του κ. Σκουρλέτη θα επαναλαμβάνεται μια φορά την εβδομάδα και ενδεχομένως αργότερα να γίνει καθημερινή με τη συμμετοχή και στις δύο περιπτώσεις αρμοδίων στελεχών ανά τομέα ευθύνης, όταν κρίνεται σκόπιμη η περαιτέρω εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων.

Πάντως η πρώτη άτυπη ενημέρωση κρίνεται επιτυχημένη αφενός για την μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων του Τύπου και των ΜΜΕ και αφετέρου για την ουσία της συζήτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκουρλέτης, στάθηκε στα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν την αλλαγή του πολιτικού κλίματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του, όπως:

- ο διχασμός της κοινής γνώμης στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, όταν μέχρι πρότινος στο συγκεκριμένο ερώτημα ήταν υψηλά κατά των εκλογών

- το γεγονός ότι η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών συντάσσεται με τη θέση του κόμματος για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους

- η ξεκάθαρη πρόβλεψη πάντων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές (παράσταση νίκης)

- η βελτίωση της θετικής γνώμης υπέρ του Αλέξη Τσίπρα στην σύγκριση με τον Α. Σαμαρά για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Ανδρέας Μαραθιάς
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: