2 Νοεμβρίου 2014

Οι γερμανικές οφειλές στα έδρανα της Ευρωβουλής

Οι γερμανικές οφειλές στα έδρανα της Ευρωβουλής

Έχει προειδοποιήσει πως δεν θα κουραστεί να το επαναλαμβάνει. Ο λόγος για τον Μανώλη Γλέζο και τις γερμανικές οφειλές, τις οποίες πλέον διεκδικεί από τα έδρανα της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες.
Ο ευρωβουλευτής - σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια μάχεται και επαναλαμβάνει πως είναι χρέος της χώρας μας να διεκδικήσει: α. Το αναγκαστικό δάνειο, β. Τις επανορθώσεις λόγω βλάβης στις υποδομές της χώρας και γ. Την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών. "Οργανώνει" από τις Βρυξέλλες τους Έλληνες ευρωβουλευτές για το θέμα.
Προ δύο εβδομάδων, ο Μ. Γλέζος αποκάλυψε πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές -υπό τις οδηγίες του- ακολουθούν κοινή γραμμή για το θέμα των οφειλών. Θέμα που, όπως, επισήμανε και ο ίδιος στην "Αυγή" είναι "κυρίως ζήτημα ηθικής τάξης" και είναι "πάντα επίκαιρο".
Οι ευρωβουλευτές λοιπόν -πλην εκείνων της Χρυσής Αυγής- συναντήθηκαν και "ασχέτως δεσμεύσεων και κομματικής πειθαρχίας" εργάζονται σε κοινή γραμμή στο θέμα των γερμανικών οφειλών και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Πρώτο αίτημά τους θα είναι η υπογραφή συμφώνου Ειρήνης της Γερμανίας με την Ελλάδα. Ο λόγος που η υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης -εξηγεί ο Μανώλης Γλέζος- συνιστά προτεραιότητα είναι πως με την υπογραφή της Συνθήκης "η Γερμανία είναι αναγκασμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της" και έτσι θα γίνει αυτόματα η αποπληρωμή. Ο ίδιος τόνισε πως "διευρύνεται το μέτωπο συμπαράστασης μέσα στον γερμανικό λαό, καθώς τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα η Αριστερά, οι αντιφασίστες του Αμβούργου και τα γερμανικά συνδικάτα".
Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή της η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ τον Οκτώβριο είχε τοποθετηθεί υπέρ της αποπληρωμής των οφειλών. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως "η δική μας η θέση είναι πως από ηθικής απόψεως η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις παλαιές αποζημιώσεις και το χρέος" και εξέφρασε την ελπίδα πως "το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και της Κατοχής θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μια δίκαιη λύση και τελικά οι μελλοντικές κυβερνήσεις, όσο και ο κόσμος στην Ελλάδα, θα έχουν αυτό που επιθυμούν".
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: