17 Δεκεμβρίου 2014

Συγκινητική ανταπόκριση στην καμπάνια «Donate hair-donate love»

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση που επιφύλαξαν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης στο κάλεσμα της καμπάνιας «Donate hair-donate love», στόχος της οποίας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συγκέντρωση μαλλιών, από τα οποία θα κατασκευαστούν μικρές περούκες για παιδιά με καρκίνο. Οι περούκες θα δοθούν δωρεάν από τους ανθρώπους της πανελλαδικής αυτής προσπάθειας, μαζί με μία αγκαλιά κι ένα χαμόγελο, που θα τους δώσουν δύναμη για να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να αποτελούν για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση.
 
Η καμπάνια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες στη χώρα μας κι έχει ήδη αγκαλιαστεί θερμά από εκατοντάδες κόσμου. Χθες το πρωί, οι άνθρωποι της καμπάνιας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και με σύνθημα: «Δε λυπάμαι.... βοηθάω», έστησαν μία μικρή γιορτή μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενημερώνοντας τον κόσμο και … κόβοντας μαλλιά! Από μικρές μαθήτριες, μέχρι φοιτήτριες και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες (αλλά και λίγοι άνδρες) χάρισαν τα μαλλιά τους για τα παιδιά με καρκίνο, ενώ την στήριξή τους παρείχαν και οι παίκτες του Εθνικού. Μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 150 κοτσίδες, οι οποίες θα προστεθούν στις περίπου 350 που έχουν προσφερθεί σε όλη την Ελλάδα.

Η προσπάθεια αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ακόμη κι αν αυτό το διάστημα, δεν προτίθεται κάποιος να κόψει τα μαλλιά του – τα κομμένα μαλλιά θα πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 20 πόντους- θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να απευθυνθεί σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια που υπάρχουν και στον Έβρο, στο οποίο θα κόψει δωρεάν τα μαλλιά του, για να τα προσφέρει για κάποιο παιδί με καρκίνο.
Της Κικής Ηπειρώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: