19 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας στον Βόλο: Τελειώνουν τα χρόνια της καταστροφής, ερχόμαστε να ενώσουμε, με 6 δεσμεύσεις

Τσίπρας στον Βόλο: Τελειώνουν τα χρόνια της καταστροφής, ερχόμαστε να ενώσουμε, με 6 δεσμεύσεις (Video)

Έξι και σήμερα απομένουν για να τελειώσουν τα πέντε χρόνια καταστροφής και φόβου, σημείωσε, ξεκινώντας την ομιλία του στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, ο Αλέξης Τσίπρας, που θυμήθηκε όμως και τον τίτλο πρόσφατης συνέντευξης του Μανώλη Γλέζου: "Ακούτε αυτόν τον θόρυβο; η ιστορία χτυπά την πόρτα". Για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Λίγες μέρες ακόμα. Ένα βήμα ακόμα». Ένα βήμα από την αυτοδυναμία, «στο χέρι μας είναι να γίνει την επόμενη Κυριακή».

Η ομιλία Τσίπρα χαρακτηρίσθηκε από υψηλούς τόνους κατά των πολιτικών του αντιπάλων («υπουργεία και Έλληνες υπουργοί ήταν για χρόνια μαριονέτες τροϊκανών αξιωματούχων, κατάργησαν Σύνταγμα και νόμους», επίσης «παρέλαβαν κράτος, μας παραδίδουν αποικία χρέους»), αλλά και κατά εκείνων που έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο («πριν πέντε χρόνια το πιο διεφθαρμένο, πελατειακό και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας»).

Έξι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε ειδική αναφορά προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ερχόμαστε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε τον ελληνικό λαό», διαβεβαίωσε εξάλλου.

Με το πέρας της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο βήμα το συντονιστή των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννη Τσιρώνη, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτώντας και αυτός, όπως και οι υπόλοιποι «πράσινοι» υποψήφιοι, την "ιστορική αυτή συνάντηση", όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρών επίσης ο επικεφαλής της Αριστερής Συμμαχίας της Φινλανδίας. 
 
Η συγκέντρωση στον Βόλο, όπως νωρίτερα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, χαρακτηρίσθηκε από το μεγάλο ενθουσιασμό των συγκεντρωμένων, που εν προκειμένω, συχνά πυκνά διέκοπταν με τα συνθήματά τους τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: