8 Απριλίου 2015

57 επιχειρήσεις για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλεξανδρούπολης


Την επίσημη έγκριση του υπουργείου Οικονομικών έλαβε το φιλόδοξο πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου που πιλοτικά θα λειτουργήσουν ως το τέλος του 2015 σε Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα. Για την πρωτεύουσα του Έβρου εγκρίθηκε η συμμετοχή 57 επιχειρήσεων, ενώ το κονδύλι που καλείται να διαχειριστεί ο εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, ανέρχεται σε 171.429 ευρώ.

Συνολικά, στις 6 πόλεις προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 580 επιχειρήσεις. Τα ΑΚΕ έχουν ήδη χωροθετηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές των παραπάνω πόλεων και σε κάθε ένα από αυτά συμμετέχει ένας αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου στην Αλεξανδρούπολη και στη Λάρισα είναι 171.429 ευρώ, το καθένα, και στη Θεσσαλονίκη 166.050 ευρώ και αποτελεί στο σύνολό του δημόσια δαπάνη (συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και το Εθνικό Πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων).

Για την Αλεξανδρούπολη, εγκρίθηκε η συμμετοχή 57 συμβεβλημένων επιχειρήσεων και απορρίφθηκε η συμμετοχή μίας επιχείρησης καθώς λειτουργεί με τη μορφή δικαιόχρησης, ενώ στη Θεσσαλονίκη εγκρίθηκε η συμμετοχή 100 συμβεβλημένων επιχειρήσεων και στη Λάρισα η συμμετοχή 120 συμβεβλημένων επιχειρήσεων.

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της πράξης δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπερβαίνει την 31η Οκτωβρίου 2015.

Μεγάλη ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης
Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την απόφαση ένταξης του έργου με τίτλο «Ενίσχυση Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου – Αλεξανδρούπολη» στην πιλοτική δράση «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
 
Το έργο καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου με Δημόσια Δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 04.04.2015, μας κοινοποιήθηκε η από 06-04-2015 υπ’ αριθμ. 2058/551/Α2 απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ. του ΕΤΠΑ και ΤΣ, κας Φωτονιάτα Ευγενίας, αναφορικά με την απόφαση ένταξης του έργου μας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και τους επιστημονικούς μας συνεργάτες, αναμένετε να εισέλθουμε στην φάση υλοποίησης του επενδυτικού μας σχεδίου βάσει του εγκεκριμένου Οδηγού Εφαρμογής Προγράμματος και του Εντύπου Υποβολής της πρότασής μας, με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της πράξης την 31η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».

Της Κικής Ηπειρώτου - ΕΦ. ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: