8 Απριλίου 2015

Άνοιγμα προς Ανατολάς • Συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν σήμερα στη Μόσχα

Άνοιγμα προς Ανατολάς

* Στο τραπέζι όλα τα θέματα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου
* Διακήρυξη Ελλάδας, Τουρκίας, ΠΓΔΜ, Σερβίας, Ουγγαρίας για νότιο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη

Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας εγκαινιάζουν η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα, οι συνομιλίες που θα έχει και οι συμφωνίες που θα υπογράψουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους Ρώσους ομολόγους τους.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν όλα τα ζητήματα, πιθανώς και το πρόβλημα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλ. Πούτιν. Το βέβαιο όμως είναι ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν οι συνέπειες του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό και την ενέργεια.

Ως προς το τελευταίο, μια καλή ιδέα των συζητήσεων που θα γίνουν προσφέρει η διακήρυξη που υπέγραψαν χθες στη Βουδαπέστη οι υπουργοί Εξωτερικών πέντε βαλκανικών χωρών για ενίσχυση της συνεργασίας τους, ώστε να καταστεί εφικτός ο λεγόμενος "νότιος διάδρομος μεταφοράς φυσικού αερίου" προς την Κεντρική Ευρώπη.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: