2 Απριλίου 2015

Βασανιστική πρόοδος - Ελλάδα και δανειστές σπεύδουν βραδέως σε συμφωνία - "πακέτο" .

Βασανιστική πρόοδος

Βήμα - βήμα, σημείο - σημείο προχωρεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για να κλείσει ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων, να ξεπεραστεί το φάσμα της πιστωτικής ασφυξίας και να συνταχθεί ένα νέο συμβόλαιο σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε μακροσκελή κατάλογο μεταρρυθμίσεων με καθαρό δημοσιονομικό όφελος 3,5-5 δισ., πέραν του προβλεπόμενου 1,5 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 

Η υποχρέωση για πρωτογενές πλεόνασμα έπεσε στο 1,2% του ΑΕΠ (από 2,9%), αλλά η πρόβλεψη κινείται άνω του 3%, ώστε το υπερβάλλον ποσό να διατεθεί για άσκηση κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.Ελλάδα και δανειστές σπεύδουν βραδέως σε συμφωνία - "πακέτο"

Διαφορές επί πτυχών των εργασιακών και του ασφαλιστικού παραμένουν, αλλά οι συζητήσεις εστιάζονται περισσότερο στην κατά το δυνατόν ακριβέστερη κοστολόγηση των ρυθμίσεων. Η τεχνική επεξεργασία στο EuroWorking Group θα συνεχιστεί τη Μ. Τετάρτη, καθώς μεσολαβεί το Πάσχα των καθολικών.
 
* "Πλεόνασμα" μεταρρυθμίσεων από τον Γ. Βαρουφάκη
* Σε αναζήτηση λύσης πριν από την 24η Απριλίου

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: