2 Μαΐου 2015

Reuters: Αλλαγή των όρων εκμίσθωσης των αεροδρομίων θέλει η Ελλάδα

Reuters: Αλλαγή των όρων εκμίσθωσης των αεροδρομίων θέλει η Ελλάδα

Αλλαγή των όρων εκμίσθωσης των περιφερειακών αεροδρομίων επιχειρεί η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Πρόκειται για την συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ που υπεγράφη το 2014 και αφορά 14 περιφερειακά αεροδρόμια  τα οποία θα εκμίσθωνε η  γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται να θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ελληνικό ενεργειακό Όμιλο Κοπελούζου αλλά και να μειώσει σε 7 τον αριθμό των αεροδρομίων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία.
Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν απ' όλες τις πλευρές, δήλωσε η πηγή του πρακτορείου, προσθέτοντας πως ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με Έλληνες αντιπροσώπους.
Η Fraport ανακοίνωσε πως είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: