24 Νοεμβρίου 2015

Βλ. Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από τους συμμάχους των τρομοκρατών (Video)

Βλ. Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από τους συμμάχους των τρομοκρατών (Video)



Ανεβάζει τους τόνους η Ρωσία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 απο την τουρκική πολεμική αεροπορία. Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση της Τουρκίας κατά του Su-24 ως "πισώπλατη μαχαιριά" κατά της Ρωσίας, και προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί τέτοια εγκλήματα.

"Η κατάρριψη του Su-24 βγαίνει από τα πλαίσια της απλής μάχης κατά της τρομοκρατίας. Είναι πισώπλατη μαχαιριά που έδωσαν στη Ρωσία οι σύμμαχοι των τρομοκρατών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος, κατά τη συνάντησή του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό κατερρίφθη πάνω από το έδαφος της Συρίας από τους πυραύλους που εκτόξευσαν τουρκικά F-16, τη στιγμή που πετούσε σε υψόμετρο 6000 μέτρων και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν, το ρωσικό Su-24 δεν απειλούσε την Τουρκία, αλλά διηύθυνε επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους. Υπογράμμισε επίσης, ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί να πραγματοποιούνται τέτοιες εγκληματικές ενέργειες, όπως η επίθεση κατά του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Ανέφερε ακόμη, ότι το γεγονός ότι η Τουρκία απευθύνθηκε στο ΝΑΤΟ αποτελεί απόπειρα να τεθεί η Ατλαντική Συμμαχία στην υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους.
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η Ρωσία έχει καταγράψει εδώ και καιρό την προμήθεια πετρελαίου στην Τουρκία από τις περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Από την πλευρά του, ο βασιλιάς της Ιορδανίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά στον Ρώσο Πρόεδρο για τον θάνατο του Ρώσου πιλότου στη Συρία και χαρακτήρισε την κατάρριψη του μαχητικού "βάρβαρη τρομοκρατική τραγωδία".

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: