20 Σεπτεμβρίου 2016

Τοποθέτηση 2ου εκπαιδευτικού στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος

  (φωτο Σπιτάλας Βασίλης)


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2/Θ
Σαμοθράκη 19 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΗ
 
Τηλ. 2551095138
 
Κιν. 6983662989
 
 
Προς: Υπουργό Παιδείας κο  Νικόλαο Φίλη
 
 
 
Κοιν:  Βουλευτές νομού Έβρου
            Κο Καίσα Γεώργιο
            Κο Ρίζο Δημήτριο
            Κα Γκαρά Αναστασία
            Κο Δημοσχάκη Αναστάσιο
 
           Περιφερικό Δντη Α΄Βαθμιας & Β΄ Βαθμιας Εκπ/σης ΑΜΘ κο Κεραμάρη Παναγιώτη
 
           Διευθύντρια Δνσης Α΄ Βαθμιας Εκπ/σης Εβρου κα Κεχαγιά-Φανού Θεσσαλία
 
           Δήμο Σαμοθράκης -Δήμαρχο κο Βίτσα Αθανάσιο
 
           Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος Σαμοθράκης

 
ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση 2ου εκπαιδευτικού στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος

 Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε το πρόβλημα από την μη παρουσίαση 2ου εκπαιδευτικού στο σχολείο του Λακκώματος Σαμοθράκης, και τις προθέσεις μας ως γονείς, καθόσον όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, υφίστανται ανυπολόγιστη ζημία τόσο σε μαθησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αφού η ένταξή τους στη κανονική σχολική ζωή καθυστερεί υπέρμετρα.

Στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος φοιτούν 18 παιδιά κατανεμημένα σε 6 διαφορετικές τάξεις. Η οργανικότητα του σχολείου σύμφωνα με την υπουργική απόφαση όπως αναρτήθηκε στο ΦΕΚ1507/2006 είναι 2 δάσκαλοι. Η Α΄ Βαθμια Εκπ/ση Έβρου, τοποθέτησε όντως 2 δασκάλους (ΠΕ 70) για την σχολική χρονιά 2016-17, πλην όμως η μία εκπαιδευτικός παρουσιάστηκε, ενώ η άλλη σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα έρθει.

Από την μέχρι τώρα επικοινωνία μας με τους προϊσταμένους εκπαίδευσης, μας αναφέρθηκε ότι αφενός μεν δεν υφίσταται «κενό», οπότε δεν μπορεί να υποβληθεί και ανάλογο αίτημα για συμπλήρωση του, αφετέρου δε, η διαδικασία είναι χρονοβόρα με αποτέλεσμα το σχολείο παρουσιάζει πρόβλημα λειτουργίας, για 4η συνεχόμενη φορά μέσα σε 3 χρόνια.

Ως κάτοικοι των τοπικών οικισμών της ακριτικής Σαμοθράκης αισθανόμαστε για άλλη μία φορά περιθωριοποιημένοι, παρόλο που οι συνταγματικές διατάξεις αναφέρουν ότι «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια» καθώς και ότι «ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους».

Ως γονείς, απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού, έστω και προσωρινά μέσω απόσπασης και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος. Μέχρι τότε, επειδή η επιμέλεια και η μόρφωση των παιδιών μας είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας και σεβόμενοι το μέλλον τους, αποφασίσαμε την αποχή τους από τα μαθήματα. Ούτως ή άλλως, σχολείο χωρίς δάσκαλο δεν είναι σχολείο.
 
Με εκτίμηση
 
Οι γονείς των μαθητών/τριων του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: