5 Νοεμβρίου 2016

Σχήμα μάχης για έξοδο από την κρίση


Το μεσημέρι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Αξιολόγηση, χρέος, ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση οι μεγάλοι στόχοι του προσεχούς εξαμήνου.

Ο άνθρωπος για τις επενδύσεις: Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας, Στο τραπέζι με τους θεσμούς: Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας, Η μεγάλη απουσία: Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας, Η μεγάλη έκπληξη: Λυδία Κονιόρδου, υπουργός Πολιτισμού.

Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις των προσεχών μηνών και να οδηγήσει τη χώρα στην «επόμενη ημέρα» της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης σχημάτισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ορκίζεται το μεσημέρι.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία πέφτει και το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης έμεινε στη θέση της, ενώ κρίσιμο ρόλο στον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Δ. Παπαδημητρίου, που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, με τον Γ. Σταθάκη να μετακινείται στο υπουργείο Ενέργειας. Την ευθύνη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης αναλαμβάνει η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου, που τοποθετείται στη θέση του Γ. Κατρούγκαλου. Εκτός κυβέρνησης έμειναν ο Θ. Δρίτσας, ο Αρ. Μπαλτάς, ο Ν. Ξυδάκης και ο Ν. Φίλης, ο οποίος αρνήθηκε να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας σε άλλο.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: