8 Νοεμβρίου 2016

Κέφι και πολλές… βουτιές στο καθιερωμένο αντάμωμα των χειμερινών κολυμβητών Αλεξ/πολης


Μπορεί για τους περισσότερους οι ακρογιαλιές και τα μπάνια, να αποτελούν μία ανάμνηση του καλοκαιριού, όχι όμως και για τους χειμερινούς κολυμβητές της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους συνάντηση, για να υποδεχτούν τη νέα χειμερινή κολυμβητική περίοδο.
Αψηφώντας το κρύο και τη συννεφιά, φόρεσαν τα μαγιό τους και βούτηξαν στη θάλασσα, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες τους, να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι αρχίζουμε να λειτουργούμε καλοριφέρ και σόμπες, οι χειμερινοί κολυμβητές, δείχνουν πως δεν πτοούνται από το κρύο νερό, και μάλιστα δηλώνουν ότι η χειμερινή κολύμβηση τους αναζωογονεί.
Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με έρευνες ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, θεραπεύει τις δερματικές παθήσεις και τις αλλεργίες και μας ανακουφίζει από τους πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες.
Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που κολυμπάνε το χειμώνα δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κρύο νερό λειτουργεί σαν ένα ήπιο επεισόδιο στρες, το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το προπονεί.
Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται τα λευκά αιμοσφαίρια, τα βασικά συστατικά της άμυνας του οργανισμού.
Επιπλέον, η συχνή επαφή με το κρύο νερό βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός καταπολεμά το ψυχολογικό στρες, δυναμώνοντας έτσι την ψυχολογία του ατόμου, κάτι το οποίο απέδειξαν περίτρανα οι χειμερινοί κολυμβητές της Αλεξανδρούπολης, καθώς μετά το καθιερωμένο μπάνιο, ανάψαν τις ψησταριές και ήπιαν ένα κρασάκι, για να ζεσταθούν και να διασκεδάσουν.
Πηγή: thrakinet.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: