5 Μαρτίου 2017

Μικρά βήματα στην εποχή του διαδικτύου κάνουν οι δήμοι του Έβρου


Μικρά βήματα προς τη νέα εποχή, της τεχνολογίας και του διαδικτύου, κάνουν σιγά-σιγά οι δήμοι του Έβρου, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους.
Δίχως να λείπουν τα προβλήματα με τους «κούφιους» συνδέσμους, που έχουν να ενημερωθούν… μήνες, με την αισθητική περασμένων εποχών, γίνεται μία καλή προσπάθεια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους με ένα κλικ και χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.
Σε μία μικρή περιήγηση που πραγματοποιήσαμε ξεχωρίσαμε τις ιστοσελίδες των Δήμων Σαμοθράκης και Ορεστιάδας που είναι άρτια σχεδιασμένες και ιδιαίτερα εύχρηστες. Για τους υπόλοιπους Δήμους, χρειάζονται αρκετές βελτιώσεις.
Δήμος Σαμοθράκης
www.samothraki.gr
Ένα site πλήρες, λειτουργικό, και εύκολο στη χρήση. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το πανέμορφο νησί του Έβρου, πολλές χρηστικές πληροφορίες, στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί με ένα απλό κλικ, ενημερωτικά δελτία τύπου για τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και για όλα τα νέα της Σαμοθράκης, που ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά.

Δήμος Σουφλίου
www.soufli.gr
Καλή προσπάθεια από το δήμο Σουφλίου, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής και για την παράδοση στο μετάξι. Ωστόσο, στην κατηγορία της ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο δήμο, μάλλον πάσχει. Τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις που συχνά αναρτώνται αφορούν μόνο τις συνεδριάσεις τις οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου. Όσο για το section «Διαμονή-φαγητό-διασκέδαση», θα ήταν καλύτερο να κατέβει, αφού είναι παντελώς κενή η σχετική σελίδα…

Δήμος Ορεστιάδας
www.orestiada.gr
Ενημερωμένο και εύχρηστο το site του Δήμου Ορεστιάδας, με συχνή ενημέρωση των ανακοινώσεων. Ιδιαίτερα χρήσιμη η αριστερή στήλη της σελίδας, με διάφορα αιτήματα των δημοτών και πληροφορίες για το πού πρέπει να απευθυνθούν για την ικανοποίησή τους. Αναλυτική ενημέρωση για τις υπηρεσίες, το οργανόγραμμα και τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου. Πολύ καλή προσπάθεια.

Δήμος Αλεξανδρούπολης
www.alexpolis.gr
Ατάκτως ερριμμένες πληροφορίες, μπάνερς, ένα κάρο σύνδεσμοι, όλα χύμα στην ιστοσελίδα της πρωτεύουσας του Έβρου. Με αισθητική από κάποια άλλη εποχή. Το μόνο θετικό είναι ότι ενημερώνεται τακτικώς το section (αν καταφέρει κανείς να το βρει μετά από τόσα μπάνερς και συνδέσμους, κάπου στον πάτο της σελίδας) με τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, για τα οποία μάλιστα υπάρχει πλούσιο αρχείο.

Δήμος Διδυμοτείχου
www.didymoteicho.gr
Ενώ έχει μία διαφορετική, μοντέρνα αισθητική, το site του Δήμου Διδυμοτείχου απογοητεύει τον επισκέπτη, αφού περιέχει λίγες πληροφορίες, για λίγα θέματα. Ορισμένοι ‘νεωτερισμοί’ που περιλαμβάνει, όπως το φόρουμ, οι δημοσκοπήσεις και το e-αίτημα, δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσο λειτουργούν, ενώ κάποιοι σύνδεσμοι εμφανίζουν προβλήματα σε ορισμένα προγράμματα πλοήγησης.

alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: