9 Μαρτίου 2017

«Κλείνουν» μία προς μία οι εκκρεμότητες

«Συνεχίστηκε η πρόοδος, κλείνουμε θέματα», ανέφερε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, επιβεβαιώνοντας ότι και οι χθεσινές διαπραγματεύσεις οδήγησαν σε επιπλέον συγκλίσεις. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος όσον αφορά στα «θετικά» μέτρα, μέτωπο στο οποίο όμως υπάρχουν μια -δυο διαφορές «αναφορικά με το πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος».
Οι χθεσινές συζητήσεις κράτησαν πάνω από 7 ώρες και κατέληξαν σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προσέγγιση αναφορικά με τα αντίμετρα, αλλά και τον μηχανισμό πρόβλεψής τους.
Διαφωνίες στα εργασιακά
Στον αντίποδα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένουν μεγάλες διαφωνίες στο θέμα των εργασιακών, με το ΔΝΤ να μην κάνει βήμα πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες ώρες των χθεσινοβραδινών διαπραγματεύσεων αναλώθηκαν στο θέμα των εργασιακών, όπου, όπως είπε κυβερνητική πηγή, «υπάρχουν ακόμα προβλήματα με το ΔΝΤ».
Στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι η συμφωνία προβλέπει ότι θα «κουρεύεται» τελικά σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο ΦΠΑ, αλλά όχι οι ασφαλιστικές εισφορές. Τέλος, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε συζήτηση για το αφορολόγητο.
Εν τω μεταξύ, ως θετική ένδειξη λογίζεται η παραμονή των θεσμών στην Αθήνα και σήμερα, καθώς έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση για τις 14:00, οπότε οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης στο σημερινό EwG, το οποίο διεξάγεται στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει από πολλές πλευρές, στόχος είναι το κλείσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων από τα ανοικτά θέματα.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: