8 Απριλίου 2017

Λύση δι-εξόδου


Κατ' αρχήν συμφωνία για αξιολόγηση, σύντομα οι ρυθμίσεις για πλεονάσματα - χρέος

* Επιστροφή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο των συλλογικών συμβάσεων από τον Σεπτέμβριο του 2018, δημοσιονομικά μέτρα 1% + 1% το 2019 και το 2020 με ισοδύναμα δημοσιονομικά και κοινωνικά αντισταθμίσματα

Σε συμβιβασμό που περιλαμβάνει δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019-20, αντίστοιχα κοινωνικά αντισταθμίσματα αλλά και δεσμεύσεις που θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του χρέους κατέληξαν στo Εurogroup, που διεξήχθη στη Βαλέτα της Μάλτας, κυβέρνηση και δανειστές. Είναι μια κατ' αρχήν συμφωνία επί των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης, που ωστόσο προσδιορίζει το δημοσιονομικό πλαίσιο για τα πρώτα δύο χρόνια μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου και προδιαγράφει, εφόσον οριστικοποιηθούν άμεσα οι παρεμβάσεις στο δημόσιο χρέος, μια κανονική πορεία της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Υπό προϋποθέσεις η χθεσινή συμφωνία αποτελεί τη βάση για την έξοδο από τα Μνημόνια και την είσοδο σε μια εποχή ευρωπαϊκής κανονικότητας.

.............................................................................................................

Συρία: Τελεσίγραφο Τραμπ με πυραύλους

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας μετά την πρώτη αμερικανική επίθεση στη Συρία, που κλιμάκωσε την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο. Η Μόσχα έκλεισε από τα μεσάνυχτα τον δίαυλο επικοινωνίας για την αποφυγή θερμών επεισοδίων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων στον συριακό εναέριο χώρο. Ειδοποιήσαμε εγκαίρως τους Ρώσους για την επίθεση, λέει η Ουάσιγκτον. Κατανόηση αλλά και επιφυλάξεις από την Ε.Ε.


Novartis - Εξοπλιστικά - Panama papers

Σηκώνουν μανίκια οι εισαγγελείς

Στο μικροσκόπιο ανακριτών και εισαγγελέων τρεις καυτοί φάκελοι που ερευνώνται παράλληλα από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες αναζητούν την πορεία και τους αποδέκτες του μαύρου χρήματος.


Από ζημιά το 2015

Σε κερδοφορία πέρασε η ΔΕΗ το 2016

Απάντηση στην «καταστροφολογία» Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ αποτελούν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ που ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 67,5 εκατ. για το 2016 έναντι ζημιών 102,5 εκατ. το 2015. Την ίδια περίοδο αυξήθηκαν οι επενδύσεις κατά 15,1% έναντι του 2015.


Ε1, Χρηστικός οδηγός

Οι κωδικοί που εξασφαλίζουν φοροελαφρύνσεις

 Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων με χώρες των πολλών ανισοτήτων
Ανάλυση του Κώστα Μελά
Αυξήθηκε η ανισοκατανομή του διαθέσιμου εισοδήματος μεταξύ και εντός των χωρών της Ε.Ε. Η ανεργία κύριος μοχλός αύξησης της ανισότητας στη Γηραιά Ήπειρο.

Στο Συνέδριο της Ν. ΣΥΡΙΖΑ

Επτά ξένες Νεολαίες συντονίστηκαν για την ανεργία

Επτά αντιπροσωπείες από Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Πορτογαλία και Καταλωνία συναντήθηκαν στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της Ν. ΣΥΡΙΖΑ για να συντονίσουν τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας μέσα από τη διεκδίκηση ποιοτικών μορφών απασχόλησης. Το Συνέδριο, όπου θα χαιρετίσει σήμερα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, ολοκληρώνεται αύριο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διαγωγή κοσμία, κοινωνική συνοχή και αποικιοκρατία

Ως ανέκδοτο κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο η ψευδής «είδηση» ότι μέλη της αντιπροσωπείας των θεσμών στην Ελλάδα εκφράζουν δυσαρέσκεια για την κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής των μαθητών. Υπάρχουν συμπολίτες μας που πιστεύουν ως αληθινή την «είδηση» και επιχαίρουν για την παρέμβαση των θεσμών έναντι «μιας πράξης προσβολής της αριστείας» - όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε...
του Γιώργου Αγγελόπουλου

Φορτηγό θανάτου και στη Στοκχόλμη

Τυφλή επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σουηδίας με κλεμμένο φορτηγό. Στα πρότυπα των επιθέσεων σε Νίκαια, Βερολίνο και Λονδίνο, ο δράστης παρέσυρε πεζούς, έριξε το όχημα στη βιτρίνα καταστήματος και διέφυγε τρέχοντας. Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες, σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές, που έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τη Στοκχόλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: