6 Απριλίου 2017

Σήμερα στην «Αυγή»: Όλοι δείχνουν στη Μάλτα


* Συμβιβαστική λύση στο τραπέζι του αυριανού Eurogroup

Τουσκ: Ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική από τη συμφωνία την Παρασκευή

Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, θα ζητήσουμε σύνοδο κορυφής, αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί

Κομισιόν: Επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα - κλειδιά, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα

Σόιμπλε: Υπάρχει ανάγκη άμεσης συμφωνίας, αύριο θα κατατεθεί έκθεση των θεσμών για τις διαπραγματεύσεις

ΤΕΜΠΗ

Τέλος στην ταλαιπωρία 40 ετών

Εγκαινιάζονται σήμερα από τον πρωθυπουργό οι δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη, φέρνοντας πιο κοντά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Οι δίδυμες σήραγγες των έξι χιλιομέτρων είναι οι μεγαλύτερες των Βαλκανίων, διέρχονται μέσα από τον Κίσσαβο και είναι κατασκευασμένες με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Ξεκινάει το 2019 το μετρό Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας της βασικής γραμμής του μετρό στη Θεσσαλονίκη και το 2019 μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία η κεντρική γραμμή, ενώ ξεκινά και η επέκταση για Καλαμαριά. Σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, «ένα επίσης μεγάλο έργο αξίας 1,5 δισ. ευρώ».

Σήμερα το 1ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

"Να γίνουμε η γενιά της δημιουργίας"

Η ανάπτυξη της οργάνωσης και η δυναμική της εμφάνιση στους κοινωνικούς χώρους όπου ζει η νεολαία αποτελούν βασικό στόχο του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του με ομιλίες του γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί

Με γραμμή "βαστάτε Σόιμπλε - ΔΝΤ" η ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., που τήρησε σιγή ιχθύος, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση των ευρωβουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μαζί με την κ. Καϊλή, ακολούθησαν «γραμμή 'βαστάτε Σόιμπλε - ΔΝΤ' στην Ευρωβουλή», σε αντίθεση ακόμα και με άλλους συντηρητικούς ευρωβουλευτές.


Για μέτωπο με τη Ν.Δ.

Τρικλοποδιά στην αξιολόγηση θέλει ο Βενιζέλος

Αρνητικός στην προοπτική να κλείσει η αξιολόγηση εμφανίστηκε χθες ο Ευ. Βενιζέλος διαμηνύοντας σε Μητσοτάκη και Γεννηματά ότι χρειάζονται άμεσα εκλογές, ώστε «ένα ολοκληρωμένο σχήμα» της αντιπολίτευσης να αναλάβει τη διαπραγμάτευση!

Στοιχεία της Εργάνης

Αυξάνονται οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης

Εκτός από το ρεκόρ 16ετίας που κατεγράφη στο ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων, που τον Μάρτιο εμφανίστηκε θετικό κατά 38.517 θέσεις εργασίας, τα στοιχεία της Εργάνης δείχνουν αύξηση των προσλήψεων πλήρους απασχόλησης από 45,84% πέρυσι σε 49,14% φέτος με αντίστοιχη μείωση των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση: από 54,16% πέρυσι σε 50,86% φέτος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κάν' το όπως οι Μιλανέζοι

Επειδή ο χωρικός σχεδιασμός στην Ελλάδα δεν πρέπει να αναστενάζει στα γήπεδα. Γήπεδο ΑΕΚ, νέο γήπεδο Παναθηναϊκού στο Γουδή, συζητήσεις, προτάσεις, αντιθέσεις, αντιστάσεις, επενδύσεις που περιμένουν πολλοί. Άλλοι για να μοιράσουν πιο δίκαια τις επιβαρύνσεις σε κάποιες γειτονιές της πόλης, άλλοι για την ανάπτυξη «ρε γαμώτο», άλλοι για την ικανοποίηση της οπαδικής υπερηφάνειας («να βρεθεί λεφτάς επενδυτής να κάνει μεγάλη την ομάδα») και άλλοι, να κερδοσκοπήσουν ή να στήσουν το πολιτικό, κομματικό, πελατειακό τους δίκτυο...
του Μπάμπη Μπιλίνη

Όχι στη χαφιεδοποίηση του Ίντερνετ

Λέει ο δημιουργός του Τιμ Μπέρνερς - Λι
Όχι στη μετατροπή του Διαδικτύου σε έναν αόρατο, παγκόσμιο μηχανισμό παρακολούθησης δηλώνει κατηγορηματικά ο δημιουργός του σερ Τιμ Μπέρνερς - Λι. Ο ίδιος κατακεραυνώνει τα σχέδια της χώρας του, της Βρετανίας, και των ΗΠΑ να ελέγξουν τις μεθόδους κρυπτογράφησης του κυβερνοχώρου.

Συρία: Ρωσική "ομπρέλα" στον Άσαντ, απειλές από Τραμπ

Με μονομερή δράση στη Συρία απείλησαν οι ΗΠΑ μετά την κάλυψη που έδωσε η Ρωσία στο καθεστώς Άσαντ απέναντι στις κατηγορίες ότι εξόντωσε δεκάδες αμάχων με χημικά όπλα.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: