27 Ιουνίου 2013

Οδική Σήμανση Σαμοθράκης


Αξιότιμοι κύριοι υπεύθυνοι της οδικής ασφάλειας.

Η Σαμοθράκη μας είναι ένα τουριστικό νησί με ιδιαιτερότητες.
Το οδικό μας δίκτυο δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε καλοδιατηρημένο και με τις
μεγάλες ποσότητες των όμβριων υδάτων που κατεβαίνουν με ορμή από τους ορεινούς όγκους ιδίως τον χειμώνα, εκτός από το ξέπλυμα των επιφανειακών χωμάτων των βουνών που οφείλεται στην αποψίλωση της βλάστησης, προκαλούν  και μεγάλες κατολισθήσεις με συνέπεια κάθε χρόνο να επιφέρουν όλο και περισσότερες ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Ως εκ τούτου οι επισκέπτες του νησιού μας οδηγοί οχημάτων, θα πρέπει να προστατεύονται με μια καλή οδική σήμανση.

Σοβαρό επίσης πρόβλημα, ιδίως για τους δικυκλιστές οδηγούς, είναι και η κυκλοφορία στους δρόμους αδέσποτων ζώων.


Δεν γνωρίζω αν η οδική σήμανση είναι αρμοδιότητα του δήμου ή της τροχαίας, αλλά θα πρέπει αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί άμεσα και με την δέουσα σοβαρότητα.

Αν συνεκτιμηθεί  στα παραπάνω και το γεγονός ότι το νοσοκομείο μας είναι υποστελεχωμένο, το πρόβλημα της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στο νησί μας γίνεται ακόμη πιο σοβαρό.

Τέλος, επειδή ήδη μπήκαμε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, οι σχετικές ενέργειες θα πρέπει να είναι άμεσες.

Η καλύτερη διαφήμιση για τη Σαμοθράκη μας, θα είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες της που επιστρέφοντας ασφαλείς στις εστίες τους θα περιγράφουν  με   τα  καλύτερα  λόγια  τις ξεχωριστές ομορφιές της.
 
Παρακάτω παραθέτω ενδεικτικά φωτογραφίες από τις ζημιές που έχουν υποστεί οι πινακίδες σήμανσης στο οδικό μας δίκτυο, που πολλές φορές οφείλονται στην δική μας επιπολαιότητα, αδιαφορία και αμέλεια.


  
 








Δεν υπάρχουν σχόλια: