21 Ιουνίου 2013

Δεύτερος μήνας λειτουργίας του samothrakisnea2


                                    Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες του samothrakisnea2
Πριν δυο μέρες (19-6-2013) έκλεισε και ο δεύτερος μήνας λειτουργίας του blog και αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω έναν απολογισμό ενώπιών σας.

Πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή σας και τη στήριξή σας και να σας ζητήσω να δείξετε κατανόηση για τυχόν αδυναμίες μου που οφείλονται στην απειρία μου.
Στην αρχική μου «διακήρυξη» όπου έθετα το πλαίσιο αρχών και λειτουργίας του blog, είχα δηλώσει ότι δεν φιλοδοξούσα να κάνω δημοσιογραφία.
Φιλοδοξούσα και φιλοδοξώ το blog να συμβάλει σ’ έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ μας, ώστε να καταγράφουμε τα προβλήματά μας, να τα συζητάμε, να τα ιεραρχούμε και να βρίσκουμε μαζί με τους θεσμικούς μας φορείς, τους προσφερότερους τρόπους επίλυσής τους. Στον διάλογο αυτό θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας, γιατί τα προβλήματά μας είναι και κοινά, σοβαρά και χρόνια και απαιτούν μεγάλες κοινωνικές συναινέσεις και προσπάθειες.

Τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του blog δείχνουν τα εξής:
Οι επισκέψεις  στον 2ο μήνα λειτουργίας το blog είναι 5.560 ενώ στον 1ο μήνα ήταν 6.649.  
Oι αναρτήσεις ήταν 41 και είναι 74, ενώ τα σχόλια από 62 ανήλθαν σε 73.




Όλα τα σχόλια που στάλθηκαν από τους φίλους και αναγνώστες δημοσιεύτηκαν.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι ενώ υπήρξε ποσοτική μείωση των επισκέψεων στο blog, υπήρξε άνοδος και στον αριθμό των αναρτήσεων και των σχολίων, γεγονός που προσωπικά με ικανοποιεί γιατί δείχνει ουσιαστική και ποιοτική συμμετοχή.



 

Τέλος με θλίψη επισημαίνω το γεγονός ότι δεν προτάθηκαν θέματα από εσάς τους ίδιους, τους φίλους και αναγνώστες του blog.
Κάνω ευχή έκκληση προς όλους σας να κάνετε ουσιαστικότερη την παρουσία σας και την συμμετοχή σας.

Το samothrakisnea2 μπορεί να γίνει ένα ζωντανό βήμα διαλόγου και ένα ισχυρό μέσον για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Σπιτάλας Βασίλης




Δεν υπάρχουν σχόλια: