28 Ιουλίου 2013

Φίλοι αναγνώστες του samothrakisnea2, γεια σας.


Πριν από λίγες μέρες, κλείσαμε 3 μήνες λειτουργίας με τις επισκέψεις σας να ξεπερνούν τις 20.000!
Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά περισσότεροι από 220 φίλοι επισκέπτονταν το blog.
Οφείλω να σας ευχαριστήσω γι' αυτό μέσα από την καρδιά μου γιατί Αισθάνομαι ότι μαζί κάνουμε αυτήν την κοινή προσπάθεια για το νησί και την προκοπή του.
Η Σαμοθράκη μας ζει πλέον τους ρυθμούς του καλοκαιριού με αρκετούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες και πολλές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο τουρισμός πάει καλά και ότι ότι φέτος έχουμε πολλούς Ρουμάνους, Βούλγαρους και Ρώσους (με τη σειρά που τους καταγράφω). 
Στον υπόλοιπο Έβρο ήρθαν και αρκετοί  Τούρκοι κάτι που δεν συνέβη στο νησί μας.
Ειδικότερα για την λειτουργία του blog, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω δημοσιογραφία. Προσωπικά θα θεωρήσω ότι πετύχαμε, αν η συμμετοχή των συνδημοτών μας κυρίως, αλλά και των υπόλοιπων φίλων μας δεν θα περιορίζεται απλά και μόνο στην ανάγνωση και στην ενημέρωση, αλλά θα προχωράει και στην ενεργή και μάλιστα στη διαδραστική συμμετοχή.

Η ενεργοποίησή μας αγαπητοί φίλοι είναι το μεγάλο ζητούμενο. Είναι η ίδια η δημοκρατία που στηρίζεται στην ενημέρωση και στη συμμετοχή, στα μοναδικά εργαλεία που μπορούν μέσα από κοινωνικές και θεσμικές διαδικασίες να προλαβαίνουν και να λύνουν τα προβλήματά μας.

Σ' ότι αφορά τη δική σας συμμετοχή στο blog, θα μπορούσε να είναι και επώνυμη και ανώνυμη.
Θα μπορούσε να προβάλει και να υποδείχνει τα προβλήματα που προκύπτουν και να προτείνει προτάσεις για τη λύση τους. Ακόμη και για την λειτουργία του blog θα μπορούσαν να κατατεθούν
ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωσή του. Να μη μας διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι σημαντικά θέματα για το νησί μας και τη ζωή μας δεν είναι μόνο αυτά τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και αυτά τα μικρότερα τα καθημερινά που μας αφορούν όλους.

Με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση σας γνωρίζω ότι οι επισκέπτες του blog είναι ευγενείς και με υψηλό πολιτισμικό επίπεδοΔεν υπήρξε ούτε μία φίλη ή φίλος από όλους αυτούς τους 20.000 επισκέπτες στους 3 μήνες της λειτουργίας μας, που η συμπεριφορά του να είναι έξω από τις αρχές λειτουργίας του βlog και έξω από τα όρια της ευγένειας και της της ευπρέπειας.
Αισθάνομαι γι’ αυτό και ευγνώμων και υπερήφανος.
Επίσης, σας γνωρίζω ότι το samouthrakisnea2 το διαβάζουν σχεδόν σ’ ολόκληρο τον κόσμο. (Ευρώπη, Καναδά, Αμερική, Ρωσία)! Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την δύναμη 
και την απήχηση που έχει αυτός ο νέος τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων!

ΠΡΟΣΟΧΗ, ας έχουμε όλοι μας τον νου μας και "τα μάτια μας δεκατέσσερα αυτό το καλοκαίρι, γιατί η εμπειρία δείχνει ότι την χαλάρωσή μας κάποιοι συνηθίζουν να την εκμεταλλεύονται σε βάρος μας. Επίσης καλά θα κάνουμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα για ένα δύσκολο φθινόπωρο και για έναν ακόμη πιο δύσκολο "ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ"!


Τέλος, σας εύχομαι καλή συνέχεια και να περάσετε καλά το υπόλοιπο καλοκαίρι.
"Η Σαμοθράκη μας είναι ένας ευλογημένος τόπος, την αγαπάμε και  την προστατεύουμε".


Με τιμή
Β. Σπιτάλας

                                                                                                                           Σαμοθράκη 26-7-2013

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος!

Ανώνυμος είπε...

είναι καλό να υπάρχει μια σοβαρή φωνή ενημέρωσης, καλή ήταν η αρχή και καλή να είναι και η συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Το samothrakisnea.blogspot.gr ήταν κλάσεις ανώτερο, αλλά στην ξηρασία καλό είναι και το χαλάζι.

samothrakisnea2 είπε...

Αγαπητέ φίλε, φίλη.
Και μόνο που συγκρίνετε το blog μου με το samothrakisnea, είναι τιμή μέγιστη και σας ευχαριστώ.