21 Δεκεμβρίου 2013

Επανασυνδέεται το ρεύμα σε 15 νοικοκυριά του Δήμου Αλεξανδρούπολης


45 οικογένειες που ζουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα απευθύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να αιτηθούν την επανασύνδεση του ρεύματος. Τελικώς, με απόφαση της ΔΕΗ, το ρεύμα θα συνδεθεί και πάλι σε 15 από τα 45 νοικοκυριά, τα οποία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ανήκουν στις δομε΄ς κοινωνικής προστασίας του Δήμου.  Το θέμα τέθηκε επί τάπητος την Πέμπτη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης και υψηλόβαθμου κλιμακίου από το περιφερειακό τμήμα της ΔΕΗ. Στη συνάντηση, εξετάστηκαν τα αιτήματα των οικογενειών, τα στοιχεία των οποίων διασταυρώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κι έτσι, αποφασίστηκε πως σε πρώτη φάση, θα γίνει επανασύνδεση του ρεύματος σε 15 οικίες.
«Πρόκειται για 15 οικογένειες συμπολιτών μας, οι οποίοι ανήκουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου, είτε δηλαδή λαμβάνουν κάποιο προνοιακό επίδομα, είτε είναι στις λίστες του Πολυκοινωνικού ως δικαιούχοι», σημειώνει μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χρήστος Γερακόπουλος. Τα στοιχεία των οικογενειών αυτών, εστάλησαν στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αθήνα και χθες ήδη είχαν γίνει κάποιες επανασυνδέσεις.
Σημειώνεται ακόμη πως σχετικά με τις 20.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διατεθούν για περιπτώσεις συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Γερακόπουλος σημείωσε πως το κονδύλι εξακολουθεί να ισχύει, προκειμένου ο δήμος να παρεμβαίνει καταβάλλοντας κάποια ποσά για διακανονισμούς και δόσεις.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες οικογένειες, τα αιτήματά τους θα εξεταστούν περαιτέρω από τη ΔΕΗ, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως η εκκλησία, προκειμένου για κάθε περίπτωση να υπάρξει και η ανάλογη εξέλιξη.

Αιτήσεις και σε Ορεστιάδα – Διδυμότειχο
Στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Ορεστιάδας μπορούν να προσέρχονται πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακοπής ηλεκτροδότησης εξαιτίας αδυναμίας εξόφλησης του λογαριασμού της ΔΕΗ. Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι για την αίτηση επανασύνδεσης χρειάζεται μόνο αστυνομική ταυτότητα και ένας λογαριασμός της ΔΕΗ. Έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα που θα της υποβληθούν, δηλώνει η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ Ορεστιάδας. Εν τω μεταξύ, και στο δήμο Διδυμοτείχου έχουν οριστεί οι κοινωνικές υπηρεσίες αρμόδιες για τις αιτήσεις των δημοτών που ζητούν επανασύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Εκτός από την αστυνομική ταυτότητα και το λογαριασμό της ΔΕΗ, οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλλουν και αντίγραφο του εκκαθαριστικού τους, έτους 2013.
News-Admin
http://www.gnomionline.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: