5 Οκτωβρίου 2014

Αλ.Τσίπρας: «Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός»

Ομιλία στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑΑλ.Τσίπρας: «Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός»

 «Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Μιλώντας στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, σημείωσε ότι αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε από τη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν τον κορμό των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται αν κάνει διαχείριση του συστήματος, αλλά θα το αλλάξει.
Συγκεκριμένα, με ορίζοντα τη συζήτηση που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός», είπε και πρόσθεσε ότι «την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε πως «αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».

Στην πρώτη μετά τη ΔΕΘ ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι «ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ισχυρή εντολή του λαού μας», ενώ δίνοντας στην ομιλία του προεκλογική χροιά σημείωσε ότι «στο δίλημμα: Μνημονιακό καθεστώς ή πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο λαός μας θα δώσει στις κάλπες σαφή και ξάστερη απάντηση, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το Μέγαρο Μαξίμου "τρολάρει" ασυστόλως»

Απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες, ο κ. Τσίπρας είπε πως «όταν κατάλαβαν ότι τα επιχειρήματα τους δεν είναι πειστικά, άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να ακολουθούν ασθμαίνοντας, τη δική μας ατζέντα. Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο -για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου- φτάνουν στο σημείο του "τρολ"» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ "μας γυρίζει στα μνημόνια". Τι άλλο να πει κανείς πέρα από το ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας πια άλλο επιχείρημα άρχισε να "τρολάρει" ασυστόλως» ανέφερε, για να προσθέσει ότι «δικαίωμά τους είναι να "τρολάρουν" όσο θέλουν, ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν».

Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: