26 Δεκεμβρίου 2014

Λύθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου - Λύθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου

            Λύθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου

Την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όσον αφορά στη δρομολογιακή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα εκφράζει ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης. Όπως επισημαίνει «οι πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου επιτρέπουν την ομαλή συνέχιση της εξυπηρέτησης των δρομολογίων που συνδέουν τη Λήμνο με τη Βόρεια Ελλάδα και άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας, μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασης απευθείας ανάθεσης. Κι αυτό διότι αφενός ανατέθηκε προσωρινά το έργο αυτό στην εταιρεία που ήδη εκτελεί τα δρομολόγια και αφετέρου προκηρύχθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεσή  της δημόσιας υπηρεσίας σε βαθύτερο χρονικό ορίζοντα που φθάνει έως και τα 2 έτη».
Ο δήμαρχος Λήμνου σημειώνει επίσης ότι: «Είναι σημαντικό ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, επετράπη η απρόσκοπτη εκτέλεση των  δρομολογίων κατά την περίοδο των εορτών, οπότε και πολλοί κάτοικοι του νησιού μας και επισκέπτες επιθυμούν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς από και προς αυτό».
Προσθέτει ακόμη ότι «παράλληλα σε συνδυασμό με τις άλλες ενέργειες του υπουργείου, δημιουργούνται προϋποθέσεις για μία σταθερή και χωρίς σοβαρά προβλήματα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με τη Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά, σε σύντομους χρόνους και με σύγχρονα πλοία».
Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, δεν θα επέλθει εφησυχασμός αλλά θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση των δρομολογιακών συνδέσεων, μετά από επαφές τόσο με το υπουργείο όσο και με την ίδια την εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. 
«Βάσει ενός διεκδικητικού πλαισίου με θέματα όπως οι περισσότερες προσεγγίσεις αλλά και οι προορισμοί, θα υπάρξουν επαφές της επιτροπής που έχει συστηθεί για το ακτοπλοϊκό με την ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να επιτευχθούν τροποποιήσεις με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Λήμνου» υπογραμμίζει ο δήμαρχος του νησιού.
Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: