29 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Ρίζος - ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν σταθμό για την χώρα μας. Μετά από τις εκλογές του Γενάρη 2015 και του δημοψηφίσματος που ακολούθησε τον Ιούλιο, οι πολίτες του τόπου επέλεξαν για τρίτη φορά να γυρίσουν την πλάτη τους στο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που κυβερνούσε την χώρα 40 χρόνια, να γυρίσουν την πλάτη τους στο πελατειακό κράτος, στην αναξιοκρατία, στην Ελλάδα του χθες και των «ημετέρων».
Οι πολίτες επέλεξαν για ακόμη μία φορά πλειοψηφικά την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό, για να αναλάβουν το τιμόνι της Ελλάδας μέσα στο δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε. Να την οδηγήσουν με σταθερότητα και σχέδιο μακριά από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ανεργίας, θέτοντας ως προτεραιότητα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα, την αξιοποίηση του αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού μας, που, δυστυχώς, το είδαμε τα τελευταία χρόνια να μεταναστεύει μαζικά στο εξωτερικό.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι πολίτες του Έβρου τοποθετήθηκαν με σαφήνεια. Έδωσαν με την ψήφο τους στο νομό μας την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά (+5,18%), διατρανώνοντας με αυτόν τον τρόπο την θέλησή τους να απαλλαγούν οριστικά από εκείνους που κυβέρνησαν επί χρόνια - και σε τοπικό επίπεδο - με νοοτροπίες του παρελθόντος. Δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ΣΥΡΙΖΑ και την τιμή που έκαναν σε εμένα προσωπικά να με ξαναεκλέξουν αντιπρόσωπο του Έβρου στην Βουλή των Ελλήνων. Μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της συγκυβέρνησης, θα παλέψω για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης, για να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά λόγω κρίσης, για να τελειώσουμε οριστικά με την διαπλοκή και τα συμφέροντα, αλλά και για να αναδειχθούν όλα εκείνα που κάνουν τον Έβρο μας έναν τόπο ξεχωριστό, τόπο με λαμπρό και ένδοξο παρελθόν, με περήφανους και ειλικρινείς ανθρώπους. Είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί θα παλέψουμε για να χτίσουμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον  για τον τόπο μας.

Ρίζος Δημήτριος,
Βουλευτής Ν. Έβρου-ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 29/09/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: