27 Νοεμβρίου 2015

Κυβέρνηση - αντιπολίτευση συνομιλούν για θέματα εθνικής σημασίας - Σπάει ο πάγος

 Σπάει ο πάγος

Στο τραπέζι του διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας θα καθίσουν οι αρχηγοί όλων των δημοκρατικών κομμάτων, με εξαίρεση του ΚΚΕ, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό.

Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεννόησης με την αντιπολίτευση για κάποιο μεγάλο κοινωνικό θέμα μετά την περίφημη σύσκεψη για το "Μακεδονικό" τη δεκαετία του '90, αφού επί δεκαετίες κυριαρχούσε η αντίληψη ότι συσκέψεις πολιτικών αρχηγών συγκαλούνται μόνο σε περιόδους πολιτικής - κυβερνητικής αποσταθεροποίησης.

Τη σύσκεψη, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί αύριο, αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα ο Πρ. Παυλόπουλος, αφού προηγουμένως ο Αλ. Τσίπρας επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς. Παρά τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που διατύπωσαν, θα συμμετάσχουν οι κ. Πλακιωτάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμμένος και Λεβέντης.

* Πρώτο βήμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ζήτησε ο ΑλΤσίπρας για προσφυγικό και ασφαλιστικό

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: