28 Ιανουαρίου 2016

Με έξοδο από τη Σένγκεν απειλούν Κομισιόν και χώρες με εσωτερικά προβλήματα - Μετάθεση ευθυνών για το προσφυγικό


Μετάθεση ευθυνών για το προσφυγικό

Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες κλονίζονται στο εσωτερικό τους και μόνο από την ιδέα να δεχτούν μερικές χιλιάδες πρόσφυγες στο έδαφός τους, η Κομισιόν, υπό την πίεση αυτών των χωρών αλλά και ακροδεξιών δυνάμεων που θα προτιμούσαν να λύσουν το πρόβλημα πνίγοντας τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, παρέχει στην Ελλάδα διορία τριών μηνών για να ελέγξει τα σύνορά της ώστε να μην αναγκαστούν οι άλλες χώρες να τα κλείσουν αναστέλλοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή της χώρας μας στη Συνθήκη Σένγκεν.

Σχολιάζοντας, από το Ισραήλ, την προειδοποίηση της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις που έχουν προχωρήσει και θα είναι απολύτως έτοιμη τον επόμενο μήνα.

Μένει να φανεί και αν η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της". Τόνισε δε ότι "είναι σημαντική η συνεισφορά της χώρας μας στην Ευρώπη, καθώς ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ντροπιάζεται από τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο -ασχέτως αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν".

ΑλΤσίπρας: Η Ελλάδα αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, δεν έχει σημασία αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: