28 Μαΐου 2016

Κερδίζει το στοίχημα με τους Τούρκους επισκέπτες η Αλεξανδρούπολη



Σταθερά αυξανόμενος είναι ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που εκδηλώνουν ιδιαίτερη προτίμηση για την Αλεξανδρούπολη, λόγω του ευρωπαϊκού προφίλ της πόλης και των πολύ καλών ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει. Σε κάθε αργία στη Τουρκία, η Αλεξανδρούπολη πλημμυρίζει Τούρκους επισκέπτες.
«Η τουρκική αγορά είναι πολύ σημαντική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την περιοχή μας είναι το γεγονός ότι στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σε περίοδο δηλαδή που υπήρχαν προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, οι αφίξεις των Τούρκων αυξήθηκαν κατά 7%», τόνισε μιλώντας στο voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης.

Συνολικά, αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τη φετινή τουριστική σεζόν για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη καθώς ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού προβλέπει αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό έως και κατά 15%. «Με βάση τις προκρατήσεις και τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι τουριστικοί πράκτορες για την καλοκαιρινή περίοδο εκτιμώ ότι οι αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης θα ξεπεράσουν ίσως και τις 100.000 , έναντι των 86.000 πέρυσι, πρόβλεψη που αν επιβεβαιωθεί θα αντιστοιχεί σε αύξηση μεγαλύτερη του 16%, όταν πέρυσι οι ξένοι τουρίστες που πέρασαν από τα δύο αυτά αεροδρόμια ήταν επίσης περισσότεροι σε σχέση με εκείνους του 2014, κατά 15%», είπε ο κ. Αμοιρίδης. Πέρυσι, βάσει του αριθμού των διελεύσεων από τους συνοριακούς σταθμούς, υπολογίζεται αύξηση του οδικού τουρισμού κατά περίπου 10%.
Πηγή: thrakinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: