30 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΙΝΕΜΑ "THE ECONOMICS OF HAPPINESS"


 
ΣΑΒΒΑΤΟ 03/12/16
ΕΝΑΡΞΗ ΤΑΙΝΙΑΣ  ΣΤΙΣ 20:30
"THE ECONOMICS OF HAPPINESS" ΤΗΣ HELENA NORBERG-HODGE & JOHN PAGEΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ1ο ΧΛΜ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ -​ΧΩΡΑΣ

Η Οικονομία της Ευτυχίας περιγράφει έναν κόσμο που κινείται συγχρόνως προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Από τη μια πλευρά, οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τη στήριξη της εταιρικής ισχύος. Από την άλλη, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιστέκονται σε αυτές τις πολιτικές, ζητώντας αναρρύθμιση του εμπορίου και των οικονομικών δραστηριοτήτων, και απομακρύνονται από τους παλιούς θεσμούς εξουσίας διαμορφώνοντας ένα πολύ διαφορετικό μέλλον.
Σκληρή και συγχρόνως αισιόδοξη, «Η Οικονομία της Ευτυχίας» μας αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια άνθρωποι παντού, προσπαθούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο- ότι οι πρωτοβουλίες μικρής κλίμακας γίνονται σε μεγάλη κλίμακα. Η ταινία δείχνει αναρίθμητες προσπάθειες που ενώνονται για ένα κοινό στόχο: τη νέα δημιουργία πιο δημοκρατικών, οικολογικών τοπικών οικονομιών στο ανθρώπινο μέτρο – τις βάσεις για μια «οικονομία της ευτυχίας».
Στην ταινία συμμετέχουν φωνές από έξι ηπείρους που ζητούν συστηματικές οικονομικές αλλαγές – μεταξύ αυτών οι Ντέιβιντ Κόρτεν, Μπιλ Μακίμπεν, Βαντάνα Σίβα, Ρομπ Χόπκινς, Ρίτσαρντ Χέινμπεργκ, Τζούλιετ Σορ, Μάικλ Σούμαν, Ελένα Νόρμπεργκ-Χοτζ και Σάμντονγκ Ρίνποτς πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Θιβέτ στην εξορία.
​ΟΜΑΔΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: