2 Απριλίου 2017

Η «συμμαχία των προθύμων», το σχέδιο αποσταθεροποίησης και η αντεπίθεση της κυβέρνησης

Τον τόνο τον δίνει ο Κ. Σημίτης, όπου στην περίφημη συνέντευξή του έπειτα από πολλά χρόνια βγήκε για ζητήσει εκλογές. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Κ. Μητσοτάκης και μέσα από έναν συντονισμένο κύκλο επαφών με Γ. Σουρνάρα, Φώφη Γεννηματά (διαβάστε σχετικά για τη «συμφωνία» να φύγει αμέσως η κυβέρνηση) και άλλους διαπιστώνει... σύμπνοια και ομοθυμία. Τέλος, συναντήθηκε με τον Ντ. Τουσκ εν μέσω διαπραγμάτευσης για να θέσει... θέμα εκλογών. Ο νεο-ανένδοτος που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες (διαβάστε και το πρόσφατο άρθρο της Αυγής) μπορεί να έχει συγκεκριμένο λόγο και στόχο, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλα αυτά γίνονταν την ώρα που, όπως επισημαίνουν από την κυβέρνηση, είναι σε εξέλιξη εξεταστικές επιτροπές για σκάνδαλα της δικής τους περιόδου, που έμεναν στο απυρόβλητο επί χρόνια.
Όπως εκτιμάται, οι «πρόθυμοι» θέλουν να προλάβουν ακριβώς αυτήν την υλοποίηση της δεδομένης πολιτικής βούλησης Τσίπρα και κυβέρνησης να φτάσει μέχρι τέλους η διερέυνηση των σκαδάλων αυτών: ήδη δρομολογήθηκαν οι εξεταστικές επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου αλλά και για τα τρία μεγάλα σκάνδαλα στην Υγεία.
Oι «πρόθυμοι» βλέπουν επίσης μπροστά την ύστατη ευκαιρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης: Θέλουν να προλάβουν πιθανές εξελίξεις ανατροπής και αλλαγής συσχετισμών στην Ευρώπη, με ορόσημο τις γερμανικές εκλογές του, επιδιώκουν να ανακόψουν τη νέα οικονομική και πολιτική δυναμική που θα φέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης και να στερήσουν από την κυβέρνηση Τσίπρα έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα διετίας που δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, ούτε νέες παγίδες από τους δανειστές.

Μήυνυμα αντεπίθεσης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεδομένων των παραπάνω διαπιστώσεων, ενδεικτικό για την επικέιμενη κυβερνητική αντεπίθεση είναι το χθεσινό μήνυμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Η απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας «συμμαχίας των προθύμων», που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ,  την πτώση της κυβέρνησης και την με κάθε τρόπο παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, θα πέσει στο κενό.
Ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και αποδέχθηκαν τη λεηλασία, ούτε παραγνωρίζει ποιοι τώρα αγωνίζονται για την ανόρθωση της χώρας δίνοντας σκληρή μάχη εν μέσω δυσμενών συσχετισμών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Μηνύματα με αποδέκτη τον Στουρνάρα

Σ’ αυτή την αντεπίθεση τα βασικά όπλα που επιστρατεύει το κυβερνητικό στρατόπεδο θα είναι δύο: Η «στοχοποίηση» και αποκάλυψη των πρωτεργατών αυτής της «συμμαχίας των προθύμων» που φαντασιώνεται «μεταμοντέρνα πραξικοπήματα» και η πλήρης ανάδειξη – μέσα από τις δικαστικές και κοινοβουλευτικές έρευνες – των ευθυνών τους για τη χρεοκοπία της χώρας και τη δημιουργία του κράτους της διαφθοράς.
Τα καταιγιστικά πυρά του τελευταίου διημέρου κατά Στουρνάρα και Σημίτη, άλλωστε, είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων. Ο Γιάννης Δραγασάκης διαμήνυσε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι «ανεξάρτητος αλλά όχι ανεξέλεγκτος», ο Νίκος Παππάς του καταλόγισε πολιτικές φιλοδοξίες «συμβατές μόνον με την πορεία προς τον τοίχο», η Ολγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε τον Γιάννη Στουρνάρα «εργολάβο καταστροφολογίας», ενώ ο Πάνος Καμμένος στη σημερινή συνέντευξή του στη RealNews δηλώνει ότι «το ότι ο Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος είναι ευθύνη όλων μας».
Μην ξεχνάμε και τα πρόσφατα πυρά Τζανακόπουλου με αφορμή την τηλεοπτική επανεμφάνιση Σημίτη. Όπως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο κύριος Σημίτης, ο οποίος δίνει και συμβουλές για την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είδε από μπροστά του να περνάνε η Siemens, το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κύριος Μαντέλης, ο κύριος Τσουκάτος, ο κύριος Τζοχατζόπουλος, ο κύριος Παπαντωνίου. Ο κύριος Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν. Και εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Είτε δεν γνώριζε επομένως; είνα πλήρως ανίκανος και μάλλον θα έπρεπε να διατηρεί μια συνεσταλμένη σιωπή ή ο ίδιος γνώριζε πράγμα που είναι πολύ χειρότερο για τον ίδιο. Και μου κάνει πραγματικά παρά πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί δεν ερωτήθηκε ο κύριος Σημίτης για όλα αυτά χτες. Και μάλιστα έκανε και κοινωνιολογικό σχόλιο είπε ότι η διαφθρά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, τι πάει να πει αυτό; Δεν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για την διαφθορά;»
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: