21 Δεκεμβρίου 2018

Ευχές από "samothrakisarmonia.blogspot.com"

το 2018 που φεύγει
το 2019 που έρχεται!
Μακρυλιές
Μακρυλιές
Καμαριώτισσα
Καμαριώτισσα

Χρόνια πολλά καλά και ευτυχισμένα με καλύτερες μέρες για όλους μας,  με υγεία πολλά χαμόγελα, αισιοδοξία και επιτυχίες.
Ιδιαίτερα για τους απόδημους Σαμόθρακες ιδιαίτερες ευχές για προκοπή, επιτυχίες και γρήγορα κοντά στους δικούς τους και στην πατρίδα.
Η Σαμοθράκη μας, αφήνει αυτή την χρονιά με ανοιχτές πληγές βιώματα αλλά και συμπεράσματα.
Το νησί  μας που έχει ιστορία πάνω από 6.000 χρόνια, έχει δει και έχει περάσει κατά καιρούς πολύ χειρότερα.
Η αισιοδοξία μας λοιπόν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη για το μέλλον της αφού το νησί μας έχει αντέξει στο παρελθόν σε όλες εκείνες τις δυσκολίες.
Σήμερα σίγουρα οι συνθήκες για το νησί μας είναι ασύγκριτα καλύτερες από κάθε άλλη  εποχή της ιστορίας του και μάλιστα με τα μεγαλύτερα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σχεδόν ατόφια.
Το φυσικό μας περιβάλλον, ο πολιτισμός μας η ιστορία μας, η αναγνωρισιμότητά μας, η γεωγραφική μας θέση, οι ζωντανοί φιλότιμοι άξιοι και αληθινοί κάτοικοι και οι ισχυροί φίλοι του νησιού μας, είναι οι παράγοντες που αν αξιοποιηθούν σωστά και γρήγορα μπορούν να επιφέρουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η ιστορική εμπειρία της Σαμοθράκης, αλλά και η ελπίδα, μας επιβάλλουν και μας δείχνουν ποιο είναι το μεγάλο ζητούμενο για το νησί μας που δεν είναι άλλο από την ανάγκη για μια άμεση και κοινή προσπάθεια όλων για συνεννόηση και επιτέλους ένα κοινό σχέδιο με άμεσους αλλά και μακρόχρονους στόχους. Αυτό το σχέδιο μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από έναν καλόπιστο αληθινό και δημοκρατικό διάλογο. Άλλα νησιά ακόμη και μικρότερα από το δικό μας, το έχουν πετύχει και προχώρησαν με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η νέα χρονιά το 2019, είναι χρονιά που θα γίνουν αυτοδιοικητικές  εκλογές, θα βγάλουμε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο και  μάλιστα με απλή αναλογική που δίνει αφορμή για έναν τέτοιο διάλογο. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη, δεν πρέπει να είναι αφορμή για να μας κάνει να μαλώσουμε αλλά θα πρέπει να γίνει ευκαιρία για να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας.
Εύχομαι με όλη μου την ψυχή «Καλές Γιορτές με Υγεία, Αγάπη και Αλληλεγγύη σε όλους» και το 1919 ας είναι μια Καλή χρονιά για όλους και ιδιαίτερα για τη Σαμοθράκη μας.
Σπιτάλας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: