Συντηρώντας το ζήτημα της "επανασυσπείρωσης" της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς υπό τον "κοινό στόχο" της αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε με τις δικές του δηλώσεις για τον Γ. Καρατζαφέρη (για να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη οι Μ. Βορίδης και Αργ. Ντινόπουλος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης απηύθυνε χτες ευρύτερο κάλεσμα για συσπείρωση υπό τον Αντ. Σαμαρά, "τον ηγέτη που μπορεί να ενώσει την Κεντροδεξιά". Ειδικότερα, ερωτηθείς (Μega) αν τα προσκλητήρια θα μπορούσαν να αφορούν στελέχη που έχουν φύγει από τη Ν.Δ., όπως μεταξύ άλλων τους Β. Πολύδωρα, Χρ. Ζώη ή άκομα και τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., Π. Καμμένο, ο Αδ. Γεωργιάδης, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να προσωποποιήσει το ζήτημα αλλά να μιλήσει πολιτικά, είπε: "Τώρα είναι ώρα συσπείρωσης, τώρα όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε στην ελληνική κοινωνία ως δεξιοί και καταλαβαίνουμε ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα ειναι μια καταστροφή για τον τόπο, έχουμε την ευθύνη να βρούμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε". Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "κάθε στέλεχος που στο παρελθόν ήταν στη Ν.Δ. θα μπορούσε να επιστρέψει στο κόμμα". Τέλος, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα βάσει του οποίου θα προχωρήσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Ευ. Βενιζέλος, ισχυρίστηκε ότι "το Μνημόνιο τελείωσε, η χώρα είναι στο ευρώ. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας". "Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ηγέτης που μπορεί να ενώσει την Κεντροδεξιά", συμπλήρωσε.
Το ζήτημα όμως σπεύδει να συντηρεί καθημερινά και ο Γ. Καρατζαφέρης, ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε το σχετικό προσκλητήριο, αφενός επιβεβαιώνοντας τη διάθεσή του να προστεθεί στο "στρατόπεδο" που θέλει να συγκροτήσει ο Αντ. Σαμαράς για την αναχαίτιση του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για τη νέα κυβίστησή του σε σχέση με τη στήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης με το να ζητεί αλλαγή πολιτικής για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, μετά από δύο έως έξι μήνες.

Το "χαρτί" της... σταδιακής αποκλιμάκωσης των βαρών
Όσον αφορά τον αγώνα δρόμου της κυβέρνησης να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός μια δέσμη φοροελαφρύνσεων στη ΔΕΘ για να στείλει ένα μήνυμα ότι "το Μνημόνιο τελειώνει", η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτή τη στρατηγική, διατηρώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους ως προς τις όποιες εξαγγελίες. Αφού είπε (ΑΠΕ - ΜΠΕ) ότι δεν μπορεί να προϊδεάσει για το τι θα πει ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης "κατευθύνεται στη σταδιακή αποκλιμάκωση του βάρους που έχει πέσει στους ώμους του λαού και που όλοι αναγωρίζουμε" και πως "στην πορεία αυτή, στον οδικό χάρτη της εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια υπάρχουν διάφοροι σταθμοί". Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε ότι έγινε ένα λάθος που τώρα διορθώνεται.

Νέο σημείο τριβής το αντιρατσιστικό (;)
Εν τω μεταξύ, η συγκυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας ενδοκυβερνητικής κρίσης μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τις διατάξεις τους νέου αντιρατιστικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται από το θερινό τμήμα της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. Χτες, 38 βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν με επιστολή τους προς τον Αντ. Σαμαρά να προβλέπεται ότι "η άρνηση της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων) θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων" και πως αν αυτό δεν τηρηθεί, "θα σημαίνει στην πράξη την άρνηση της γενοκτονίας των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων" (βλ. σελ. 6).

ΑΝ.ΕΛΛ.: "Κατάντια για τη Ν.Δ. να απευθύνει προσκλήσεις στα άκρα"
Οι ΑΝ.ΕΛΛ. έσπευσαν ακαριαία να κλείσουν τη συζήτηση που άνοιξε ο Άδ. Γεωργιάδης για συνεργασία με τη Ν.Δ.: "Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας είναι να απευθύνουν προσκλήσεις τα άκρα, τα οποία ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη φράση 'δεν συνομιλώ με τα άκρα'", δήλωσε το κόμμα.
http://www.avgi.gr/