Ειδικότερα, η έρευνα της RASS που διεξήχθη από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014, σε δείγμα 1.002 εκλογέων από ολόκληρη τη χώρα, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 26,4% και τη Ν.Δ. να βρίσκεται σε απόσταση με 21,1%. Το Ποτάμι έρχεται τρίτο με 5,8%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.
Επτά στους 10 πολίτες (72,2%) πιστεύουν την ίδια ώρα ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα.
Καθολική είναι η αποδοκιμασία των πολιτών απέναντι στις θριαμβολογίες του πρωθυπουργού σχετικά με το μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς το 86,9% των πολιτών θεωρεί ότι αυτό προέρχεται από την υπερφορολόγηση και όχι από την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως εδώ και καιρό ισχυρίζεται η κυβέρνηση (10,0%).
Ανάλογη είναι η εκτίμηση των πολιτών και για τα περί αποδέσμευσης της χώρας από το ΔΝΤ, που υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς το 69,1% θεωρεί ότι η όποια απόπειρα έγινε κυρίως για να ανταγωνιστεί το ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμνημονιακή του ατζέντα και μόλις 16,4% επειδή έχουν μπει σε τάξη τα οικονομικά της χώρας.
Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι πολίτες επίσης τη διευθέτηση των "κόκκινων" δανείων και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, καθώς μόνο το 37,6% αναφέρουν ότι ενδέχεται να αναθερμάνει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Τέλος, μπροστά στο ενδεχόμενο πολυκομματικής κυβέρνησης, το 37,9% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επιθυμούσε μια κυβέρνηση με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25,9% με βασικό κορμό τη Ν.Δ.