19 Απριλίου 2013

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ



Την Τρίτη 16/42013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Έβρου και Κωνσταντινούπολης. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης είναι το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Τουρκίας με 350.000 μέλη και το πέμπτο σε διεθνές επίπεδο.



Εκ μέρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης παρέστη ο Αναπληρωτής Προέδρου κύριος Muhammet Yenel, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της τουρκικής οικονομίας σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο. και γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ τουρκικών και ελληνικών επιχειρήσεων. 

Χαρακτήρισε την Αλεξανδρούπολη, ως τόπο επιχειρηματικών ευκαιριών αλλά και τουριστικό προορισμό και τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, κυρίως, με την εκμετάλλευση του λιμένα Αλεξανδρούπολης. 

Με αφορμή την παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, κυρίου Γλήνια, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τη σύνδεση και της Σαμοθράκης με την Τουρκία καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία και με το επιμελητήριο Έβρου της επαναλειτουργίας του τελωνείου του νησιού. 

Μετά την ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κου Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές εμπορικές συναλλαγές και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, στο οποίο
προβλέπεται η στενή συνεργασία τους σε αναπτυξιακά θέματα, ανταλλαγή
τεχνογνωσίας, κοινές δράσεις και συμμετοχή σε εκθέσεις για την από κοινού προβολή των επιχειρήσεων, η παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτηση των μελών των δύο φορέων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: