21 Μαΐου 2013

Κατερίνα Καραγιάννη - «Θέλω η Σαμοθράκη να γίνει η Σαρδηνία της Ελλάδας»

Κατερίνα Καραγιάννη - «Θέλω η Σαμοθράκη να γίνει η Σαρδηνία της Ελλάδας»
Η πρόεδρος του ΧΡΗΜΑΤΟοικονομικού Φόρουμ ήταν στην Σαμοθράκη για τις τελευταίες λεπτομέρειες των τριήμερων εκδηλώσεων του καλοκαιριού και της ημερίδας που διοργανώνεται στο νησί της φτερωτής Νίκης 150 χρόνια από την ανεύρεση του αγάλματος.
Πραγματοποίησε και ταξίδι αστραπή στην Μαρώνεια επισκέφθηκε την εταιρία Synaxis δείχνοντας ενδιαφέρον για τα προϊόντα που παράγονται και έκανε μια βουτιά στο εξωτική πλαζ στις Καγκέλες

Έχει μια σχέση ερωτική με τη Σαμοθράκη, η δυναμική Εβρίτισσα Κατερίνα Καραγιάννη που με την παρουσία της στη Θράκη, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Γερμανία όπου ζει και δραστηριοποιείται,  πετυχαίνει την προβολή της περιοχής μέσα από κινήσεις που στοχεύουν στο να καταστήσουν το νησί, «τη Σαρδηνία της Ελλάδας» όπως θα πει. Και  τί σημαίνει αυτό; Πολλά πράγματα διατήρηση της ταυτότητάς του, της οικολογικής ομορφιάς, σε συνδυασμό με αφίξεις vip προσώπων, με όμορφες πρωτοβουλίες κι εκστρατείες. Ήδη οργανώνεται το νέο χρηματοοικονομικό φόρουμ με πολλούς ομιλητές και διακεκριμένους προσκεκλημένους από τον χώρο των media  κι όχι μόνο.

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
«Το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης ανακοινώνει το 4ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο στη Θράκη, που θα πραγματοποιηθεί  στις 18.07.2013 στη Σαμοθράκη. Στο πιο ενεργειακό νησί της Ευρώπης εξαίρετοι  ομιλητές θα είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση μας που θα έχει σχέση με την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τους τη συμμετοχή και υπερήφανοι που τους κερδίσαμε ως κύριους ομιλητές του Συνεδρίου.
Το συνέδριο θα  καλοδεχτεί όλους εμάς που εκτιμούμε τη γνώση, την ποιότητα, το ανοιχτό μυαλό και έχουμε το γνώθι σ εαυτόν. Όλους εμάς που θεωρούμε πως ο πλανήτης δεν ανήκει μόνο σε Έλληνες, αλλά σε όλους τους κατοίκους του. Αυτό ακριβώς ήταν και το πιστεύω  των Καβείρων. Όλοι οι μυημένοι στα Καβείρια Μυστήρια ήταν ίσοι στα δικαιώματα τους και στις υποχρεώσεις τους, ανεξαιρέτως κοινωνικής προέλευσης, χρώματος, θρησκείας και πάντα μπροστά στο μεγαλείο της Μητέρας γης, που μόνο  εκείνη μας συντηρεί και μόνο εκείνη μπορεί να μας στερήσει τα πάντα, εάν εμείς υπερεκτιμήσουμε την κατανάλωση», θα πει η κ. Καραγιάννη που εξασφαλίζει ειδικές τιμές προσιτές στα ξενοδοχεία του νησιού για όσους θελήσουν εγκαίρως να ζήσουν αυτό το τριήμερο των εκδηλώσεων που συνδυάζεται και με την επίδειξη μεταξωτών ρούχων υψηλής ραπτικής.
Παρουσίαση μεταξωτών ενδυμάτων υψηλής αισθητικής της εταιρίας «Αρσινόη της Θράκης»
Φέτος επιλέχθηκε ένα παραλιακό beach bar όπου θα φιλοξενηθεί όλο το event.
Ο ενθουσιασμός της είναι έκδηλος αν και οργανωτικά πάντα υπάρχουν απρόοπτα, αλλά αντιμετωπίζονται με επιμονή και καλή θέληση. «Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στους πρόποδες του όρους Σάος της Σαμοθράκης, την 20η Ιουλίου θα λάβει χώρα η παρουσίαση μεταξωτών ενδυμάτων υψηλής αισθητικής της εταιρίας «Αρσινόη της Θράκης».
Η εταιρία μας σε συνεργασία με την Ακαδημία Μόδας και Σχεδιασμού του Μονάχου θα παρουσιάσει φορέματα εμπνευσμένα από αυτό του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, σχεδιασμένα σύμφωνα με αρχαία ελληνικά πρότυπα και φτιαγμένα από το πιο ποιοτικό μετάξι, αυτό του Σουφλίου. Έτσι θα ανοίξει ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 150 χρόνων από την ανεύρεση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η αρχαία ελληνική αισθητική που αποτελεί μέχρι και σήμερα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους σύγχρονους καλλιτέχνες και επιχειρηματίες.
Επιλέξαμε το μοναδικό νησί της Σαμοθράκης ως σκηνικό της παρουσίασης διότι εκεί λάμβαναν χώρα τα Καβείρια Μυστήρια στα οποία ήταν μυημένη η Βασίλισσα της Θράκης Αρσινόη Β’. Μάλιστα στην Παλαιόπολη της Σαμοθράκης σώζεται το Αρσινόειο, ένα εντυπωσιακό κυκλικό διώροφο κτίριο, ανάθημα της βασίλισσας Αρσινόης Β’, σε τύπο Θόλου (288 – 281 π. Χ.), που χρησιμοποιούνταν για τις επίσημες συγκεντρώσεις των πιστών. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης».
Η κ. Καραγιάννη με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Μαρώνεια, επισκέφθηκε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Synaxis  προϊόντα της οποίας θα παρουσιαστούν στη Σαμοθράκη και είχε την ευκαιρία να βουτήξει στα γαλανά νερά του Θρακικού πελάγους στις Καγκέλες Ροδόπης και το ομώνυμο μπαρ όπου απόλαυσε τον καφέ της παρέα με την Χαριτίνη Λέτσα γραφείο Τύπου του φόρουμ, την Σοφία Τσιτηρίδου, την Στέλλα Αναγνώστου και τη Μελαχροινή Μαρτίδου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της κας Καραγιάννη με τις εκδηλώσεις του δήμου για τα 150 χρόνια από την ανεύρεση ενός από τα σπουδαιότερα αγάλματα σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό δεν το καταλαβαίνουμε!Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος αν μπορεί!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να γίνει μια δεύτερη Σαρδηνία, η Σαμοθράκη δεν έχει την δική της ταυτότητα, γιατί σώνει και καλά πρέπει αυτό ν' αλλάξει σύμφωνα με τα οράματα και τις απαιτήσεις κάποιων;

Ανώνυμος είπε...

Θα προβληθούν τα μεταξωτά του Σουφλίου και τα ζυμαρικά μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας από την Μαρώνεια και θα προβάλει το νησί μας? Πουθενά δεν γίνεται λόγος για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Σαμοθράκης!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

έτσι, θα γίνουμε σαν την Σαρδηνία!
Επιτέλους γιατί το είχα ένα καημό!

Ανώνυμος είπε...

Ξεπουλήστε να τελειώνουμε όλος ο κόσμος έχει αηδιάσει με όλα αυτα δημιουργειται αρνητικό κλίμα για το νησί. Οι VIP και τα υφαντά και οι λαμπερές βραδυές και ο εξευτελισμός της Ιστορίας και της ταυτότητας του νησιού! έλεος πια ας τη σταματήσει κάποιος. Τους διώξαν από την Αλεξανδρούπολη αφού έγινε χαμός με το Λαμπάκη και τα "γραφειοκρατικά" προβλήματα με τις χρηματοδοτήσεις και άλλα περί εταιρειών μεταξωτών και χορηγιών και συμμετοχών και θα μας μάθουν και τα περί ηθικής και εργασίας. Εκει που ειναι όλοι αυτοί δεν έχουν νομους περί συστασης εταιρειών χρηματοδοτήσεων και εγκρίσεων; Τα χουν μπουρδουκλώσει κατα πως τους συμφέρει. Πως επιτρεπουν τη χρηση του αγαλματος της Νικης και τους αρχαιολογικούς χώρους για όλα αυτα. όλα τα πούλησαν; Οι κυριούλες των Συμβουλίων; Ποιοι νομίζουν ότι ειναι όλοι αυτοί; ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ!!! Σας δουλεύουν ρεεεε ξυπνήστε επιτέλους την υποστηρίζουν ενισχύοντας την υποτελεια και το ραγιαδισμό!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το χει καβαλήσει το καλάμι; και ποια ειναι αυτή που θέλει τη Σαμοθρακη Σαρδηνία; μήπως της το δωσαν το νησι και δεν μας το παν; Εχει και ανθρώπους αυτο το νησι με ζωές και καθημερινότητα.....και είναι εντός εθνικών συνόρων ακόμα. Ο πλανητης ανήκει σε όλους όχι μόνο στους έλληνες; ....η Θρακη δεν εχει σύνορα....ανεξαρτητη Θρακη ειπε και καποιος κάποτε κ το πήρε πίσω....Εγώ λέω να φορέσουν τις κορδέλες τους και να την κάνουν για αλλού....

Ανώνυμος είπε...

Το όραμα του καθενός μπορεί να γίνει πραγματικότητα; αν είναι έτσι μπορούμε να μετονομάσουμε το νησί μας σε "Make-A-Wish" θα είναι και πιο σιλκ (sillk) συγνώμη σικ (chik) ήθελα να πω μπερδεύτηκα με τα τόσα δρώμενα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εισαστε μικροψυχοι, ειναι ο μοναδικος Ανθρωπος που ταιζει τους απορους ειναι ο μοναδικος ανρθωπος που φερνει τουριστες και ο μοναδικος ανθρωπους που δεν εχει παρει τιποτα δεν εχει μιλησει ποτε παρα μονο για την αγαπη της στο νιση και εσεις αχρηστοι χωρις να ξερετε τιποτα την πετροβλητε!! πως αυτος ο τοπος να παει μπροστα! οτι καλο σας κανουνε το διωχνωτε,! Και ουτε μια φορα δεν την εχω δει αυτην την γυναικα να εχει ανοιξει το στομα της να πει τι κανει γαι σας σε σχεση με τους αχρηστους πολιτικους σας, τα λεωφορεια για τα παιδια σας τα ρουχα τα χεινμερηνα τι να πει κανεις, Θεος δεν υπαρχει για να δει τι γινεται!Ανθιμος ο ποιο κακος ανθρωπος στην Θρκαη που σας εκμεταλευται ασυστολα Ελενα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ 45 ΤΗΣ!!!ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ! ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΑΒΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΡΔΗΝΙΑ!! ΥΠΟΠΤΟ! ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ!!