15 Μαΐου 2013

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων στον τουρισμό.

(Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης -Εκδρομή για Βάτο, τοποθεσία Ξανθί. Φωτογραφία Σπιτάλας Β.)

Στις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα απασχόλησης μέσω πεντάμηνης επιδοτούμενης πρακτικής 10.000 ανέργων ηλικίας έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού, (αεροπορικές εταιρείας ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία). Οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη συνέχεια σε προσλήψεις με τις οποίες οι απασχολούμενοι θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους για ακόμη ένα χρόνο.
Συνδετικό κρίκο για το πρόγραμμα θα αποτελέσουν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων προκείμενου να φέρουν σε επαφή τους ανέργους, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα καταλύματα, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, πλοιοκτήτες ελληνικών σκαφών, εταιρείες οργάνωσης συνεδρίων κ.ά.

Κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων θα αποτελέσουν - εκτός από τη διάρκεια της ανεργίας - η γνώση ξένης γλώσσας και η ύπαρξη πτυχίου ή πιστοποιημένης ειδικότητας του κλάδου. Στο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί το σύστημα voucher, κουπόνια, δηλαδή, στα οποία ενσωματώνεται η δαπάνη της κατάρτισης και η αμοιβή των ασκουμένων.

Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στην ειδική δράση υποβοήθησης 45.000 άνεργων νέων, ώστε να εγκλιματισθούν με το χώρο των επιχειρήσεων. Μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει και για τις υπόλοιπες 35.000 θέσεις και μάλιστα η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χρ. Σακελλαρίδη κάλεσε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αφού καλύπτουν συνολικά 32 ειδικότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: