22 Μαΐου 2013

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συνδετικός κρίκο των παραγωγών με τους ξενοδόχους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό»
στην Αλεξανδρούπολη

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συνδετικός κρίκο
 των παραγωγών με τους ξενοδόχους

Το Τοπικό Σύμφωνο «Ελληνικού Πρωινού» παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του «Ελληνικού Πρωινού Θράκης», την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.
Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσιάστηκε κατάλογος με τα πρώτα 30 προϊόντα της περιοχής, που περιλαμβάνονται στο θρακιώτικο «ελληνικό πρωινό».
Οι ενδιαφερόμενοι ξενοδόχοι, που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξής, να ακολουθήσει έλεγχος για το κατά πόσον διαθέτουν τα προϊόντα του «ελληνικού πρωινού» στις επιχειρήσεις τους, να λάβουν σχετική πιστοποίηση από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και να παραλάβουν το αντίστοιχο λογότυπο.
Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού» πάνω από 120 Ξενοδοχεία και στόχος μέσα στο 2013 είναι να γίνουν 250. Πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία αρκεί να συμπληρωθεί η φόρμα στο www.Greekbreakfast.gr και σε λίγες μέρες, ο Ξενοδόχος θα παραλάβει το σήμα, αφού πάρει και τις σχετικές οδηγίες.
«Το στοίχημά μας είναι να φέρνουμε σε επαφή τον παραγωγό με τον ξενοδόχο, για να αναδείξουμε τον γαστρονομικό μας πλούτο», ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Σταύρος Βαβίας, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή ξενοδόχων και παραγωγών στην εκδήλωση.
Ο ίδιος τόνισε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει, ενώ στόχος της είναι, «ο κάθε ξένος τουρίστας που θα έρχεται στην περιοχή, να μην αναζητεί να διαβάσει για τα ποιοτικά μας προϊόντα είτε από κάποιο βιβλίο είτε από το ίντερνετ, αλλά να τα βλέπει και στο πρωινό του, ώστε να έρχεται σε επαφή άμεσα με τον υψηλό γαστρονομικό πλούτο, που διαθέτουμε ως περιοχή».
Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως ο τραχανάς, πίττες, σπαραγγόσουπα, πετιμέζι, λαλαγγίτες, αυγά με καβρουμά (γκαϊγκανέ), τηγανητό πιτάκι με τυρί, (γκιοζλεμέδες) τσάι του βουνού, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ελιές, καφές, χαλβά με ταχίνι και πολλά άλλα.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Email: press.amth@gmail.com
Website: http://pamth.gov.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: