24 Μαΐου 2013

Κόντρα με φόντο τη Σαμοθράκη

Κόντρα με… φόντο τη ΣαμοθράκηΜία κόντρα με φόντο το νησί της Σαμοθράκης έχει ξεκινήσει μεταξύ του βουλευτή Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Σταύρου Σταυράκογλου. Αφορμή για τη διένεξη, η πρόσφατη επιστολή του βουλευτή προς τα ΜΜΕ και τον ΟΛΑ, για τα προβλήματα στο λιμάνι των Θέρμων της Σαμοθράκης. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, σε απάντησή του προς τον κ. Ουζουνίδη, αναφέρει πως «ο βουλευτής έχει καθυστερημένα αντανακλαστικά», καθώς ανακάλυψε το πρόβλημα στα Θέρμα, το οποίο προϋπάρχει για χρόνια, μόλις το φετινό Μάιο…
Μάλιστα, το νέο προεδρείο του ΟΛΑ μετέβη στη Σαμοθράκη, εξετάζοντας τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις. Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο κ. Σταυράκογλου σημείωσε πως το θέμα με το λιμάνι των Θέρμων «λιμνάζει εδώ και 2,5 χρόνια», σημειώνοντας πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την γραφειοκρατική απεμπλοκή των μελετών του έργου. Παράλληλα, ο ΟΛΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με την κτηματική εταιρεία του δημοσίου για τη συνεργασία που πρέπει να εξασφαλιστεί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, ενώ εξετάζεται ενδελεχώς το κόστος, το οποίο ο Οργανισμός θα αναλάβει από ίδιους πόρους. Συζητήσεις έγιναν και για το έργο επέκτασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας, με πρώτο στόχο τη μελετητική ωριμότητά του, ώστε να ενταχθεί η χρηματοδότησή του στη νέα προγραμματική περίοδο.

Η επιστολή Σταυράκογλου προς Ουζουνίδη
Ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Μαρίνος Ουζουνίδης στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του για τα ζητήματα του νομού δημοσιοποίησε επιστολή του που απηύθυνε στη Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο, στην οποία «ήθελε να γνωρίσει» στον Ο.Λ.Α. τα προβλήματα που ανακάλυψε πως υπάρχουν στο αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων στη Σαμοθράκη. Συγχρόνως με την ίδια μας εγκαλεί ενδιαφερθούμε για την επίλυση του.
Καθώς η πρωτοβουλία του έλαβε δημόσιο χαρακτήρα είμαστε υποχρεωμένοι να του απαντήσουμε με την ίδια μέθοδο.
Τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του κ. Βουλευτή, δυστυχώς, δεν λειτούργησαν ούτε έγκαιρα ούτε έγκυρα. Παρά το γεγονός πως κατέχει την ιδιότητα του βουλευτή από τον Ιούνιο του 2012, εντόπισε το μακροχρόνιο πρόβλημα στο καταφύγιο των Θέρμων μόλις τον Μάιο του 2013. Υιοθετώντας, αν και νεοφώτιστος βουλευτής, ασμένως την παλαιοκομματική αντίληψη σύμφωνα με την οποία υποκαθιστούμε την πραγματική πολιτική με την έκδοση δελτίων τύπου για να κατασκευάσουμε στη συνέχεια τη χρήση της φράσης «κατόπιν ενεργειών μου». Θα ήταν πολύ απλό για τον ίδιο ή κάποιο συνεργάτη του να απευθυνθεί στη Διοίκηση και τις διευθύνσεις του Οργανισμού, όπως άλλωστε έπραξαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι του στο Νομό Έβρου και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, ώστε να πληροφορηθούν ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης στη δεύτερη μόλις συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 13/5/2013 (η πρώτη ήταν τυπική για τη συγκρότηση σε σώμα), έλαβε ομόφωνη απόφαση περί έγκρισης έναρξης εργασιών για τον καθαρισμό των προσχώσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων Σαμοθράκης.
Η πρόσκληση της συνεδρίασης του Δ.Σ. με το συγκεκριμένο θέμα δημοσιοποιήθηκε στις 8/5/2013, ενώ η επιστολή του κ. Ουζουνίδη απεστάλη στις 16/5/2013. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για κάποιο λάθος συνεργάτη του και όχι για κοινοβουλευτική ανεπάρκεια.
Ειρήσθω εν παρόδω, επιθυμούμε να γνωρίσουμε και εμείς στον κ. Βουλευτή ότι «έχουν γνώση οι φύλακες» και ότι είμαστε στη διάθεση του για κάθε συνεργασία, μακριά όμως από λογικές δημοσίων σχέσεων και μικροκομματικές ισοπεδώσεις.
Συντάχθηκε απο τον/την Κική Ηπειρώτου   
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 13:48
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: