16 Μαΐου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Παρακάτω σας παραθέτω την ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στο economicforumofthrace.eu μέχρις και σήμερα 16-5-2013 που εμφανίζει τον βουλευτή και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθά-κη βουλευτή Κρήτης, να συμμετέχει σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη Σαμοθράκη την 18/7.
 Επειδή το θέμα μου θύμισε μια ίδια ακριβώς περίπτωση, τότε που το ίδιο forum  είχε αναρτήσει ότι θα συμμετείχε σε εκδήλωσή του στην Αθήνα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γ. Δραγασάκης, στέλεχος και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αντίστοιχη εκδήλωση
που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και στην οποία έτσι κι’ αλλιώς ο κ. Δραγασάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετείχε, τηλεφώνησα προσωπικά στον κ. Σταθάκη την Παρασκευή 10-5-2013 και τον ρώτησα αν αληθεύει ότι θα συμμετέχει στην εκδήλωση της 18/7/2013 στη Σαμοθράκη και μου απάντησε ότι, «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν έλαβα καμία πρόσκληση, είμαστε αντίθετοι σαν κόμμα στις ΕΟΖ και σε κάθε περίπτωση δεν θα συμμετέχω».
Σ’ ότι αφορά σχετικές ανακοινώσεις που δηλώνεται ξεκάθαρα η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία ΕΟΖ (Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες γενικά, αλλά και ειδικότερα για την Θράκη), έχουν  εκδώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά με ειδική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, καθώς επίσης και η Τοπική Οργάνωση Σαμοθράκης.
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Σπιτάλας Βασίλης
                                                               Samothrakisnea2@gmail.com

«Καταναλώνω όσο παράγω»
*Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να πούμε το αυτονόητο; 
Κανείς μας δε μπορεί να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει και δε μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν να μας χρηματοδοτεί για να  ξοδεύουμε χωρίς να παράγουμε.
*Πόσους τρόπους να ανακαλύψουμε για να πούμε το προφανές;                                                                           
Ο δανειστής μας θα απαιτήσει τα δανεικά του πίσω.
*Ποσά λόγια θα ξοδέψουμε για πούμε μια αλήθεια;
Η ανταγωνιστικότητα δεν διαπραγματεύεται.
Το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης ανακοινώνει το 4ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο στη Θράκη, που θα πραγματοποιηθεί  στις 18.07.2013 στη Σαμοθράκη. Στο πιο ενεργειακό νησί της Ευρώπης εξαίρετοι  ομιλητές θα είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση μας που θα έχει σχέση με την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τους τη συμμετοχή και υπερήφανοι που τους κερδίσαμε ως κύριους ομιλητές του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο θα  καλοδεχτεί  όλους εμάς που εκτιμούμε τη γνώση, την  ποιότητα, το ανοιχτό μυαλό και έχουμε το γνώθι σ εαυτόν. Όλους εμάς που θεωρούμε πως ο πλανήτης δεν ανήκει μόνο σε Έλληνες, αλλά σε όλους τους κατοίκους του. Αυτό ακριβώς ήταν και το πιστεύω  των Καβείρων. Όλοι  οι μυημένοι στα Καβείρια Μυστήρια ήταν ίσοι στα δικαιώματα τους και στις υποχρεώσεις τους, ανεξαιρέτως κοινωνικής προέλευσης, χρώματος, θρησκείας και πάντα μπροστά στο μεγαλείο της Μητέρας γης, που μόνο  εκείνη μας συντηρεί και μόνο εκείνη μπορεί να μας στερήσει τα πάντα, εάν εμείς υπερεκτιμήσουμε την κατανάλωση.
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Καραγιάννη
Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης.
Κύριοι ομιλητές στο συνέδριο
* Κύριος Γεώργιος Σταθάκης,
Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης.
·         Κύριος Λουκάς Τσούκαλης,
Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος
Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ),
Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
·         * Κύριος Πάσχος Μανδραβέλης,
Δημοσιογράφος και Συγγραφέας


Δεν υπάρχουν σχόλια: