21 Μαΐου 2013

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ samothrakisnea2.blogspot.com


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την λειτουργία του blog και με περισσότερες από 5.000 επισκέψεις φίλων και αναγνωστών, αισθάνομαι την ανάγκη, αφού ευχαριστήσω τους φίλους διαχειριστές του samothrakisnea που μου εμπιστεύθηκαν την συνέχεια του έργου τους και με βοήθησαν να μπορέσω να ξεκινήσω, να ευχαριστήσω και όλους εσάς «τους επισκέπτες»!.

Από την αρχή ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου, ότι δηλαδή το blog δεν φιλοδοξούσε να  λειτουργήσει με όρους δημοσιογραφίας. Ο βασικός σκοπός της ύπαρξης και της λειτουργίας του ήταν και θα είναι, να λειτουργήσει ως φορέας και ως καταλύτης, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων της Σαμοθράκης πρώτα απ΄ όλα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας γενικότερα.
Να λειτουργήσει επίσης για την ανάδειξη των αδυναμιών και των προβλημάτων μας και την εξεύρεση μέσα από ένα ζωντανό και δημοκρατικό διάλογο λύσεων.

Αυτός ο πρώτος μήνας λειτουργίας, μας επιτρέπει να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό.
-          Έγιναν περισσότερες από 70 αναρτήσεις και οι περισσότερες από τις μισές είχαν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα.
-           Όλες οι αναρτήσεις ήταν του blog, δηλαδή δεν υπήρξαν αναρτήσεις φίλων.
-          Τα σχόλια που έγιναν συνολικά ήταν λίγα, ήταν όμως καλοπροαίρετα και κόσμια. Μόνον ένα σχόλιο δεν δημοσίευσα γιατί οι προθέσεις του φίλου που το έστειλε ήταν μεν καλές, όμως οι χαρακτηρισμοί και το ύφος του σχολίου του σε κάποια σημεία ήταν απρεπή και έξω από τον πολιτισμό του blog.

Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πειστούμε όλοι μας ότι αυτό το
¨εργαλείο¨  που λέγεται samothrakisnea2 μας είναι χρήσιμο.

Προσωπικά δεσμεύομαι και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να καταξιωθεί το samothrakisnea2 ως ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσον διαλόγου για το καλό όλων μας.
Σας προσκαλώ τέλος, να μην παραμείνετε στο εξής ως απλοί αναγνώστες, αλλά να συμμετέχετε ενεργά ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί δημιουργικά στην αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας που μας δίνεται, να συζητάμε, να βάζουμε στόχους και να φτάνουμε σε αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την στήριξη και την υποστήριξή σας και ελπίζω στην ενεργότερη συμμετοχή σας με όποιο τρόπο εσείς επιλέξετε.

Σπιτάλας Βασίλης
Διαχειριστής

3 σχόλια:

Σαρίκας Δ. είπε...

Βασίλη καλή συνέχεια πας πολύ καλά με πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ποικίλα.Όντος το BLOG είναι ένα καλό και δυνατό εργαλείο για ανάδειξη προβλημάτων του νησιού, θα σε παρακαλούσα πιο πολύ να αναδείξεις τα προβλήματα υγείας που έχουμε ιδίως η έλλειψη παιδιάτρου.

Ανώνυμος είπε...

euxomaste ki alles polles kai kales anartiseis kali sunexeia

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη εύχομαι καλή συνέχεια στην όμορφη και ειλικρινή σου προσπάθεια για την ανάδειξη ότι καλύτερου έχει το νησί ως διαφήμιση για την προσέλκυση κόσμου και ότι χειρότερου έχει επίσης για την διόρθωση απο τα πολλά στραβά αυτού του νησιού για το καλό όλων μας. Μόνιμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών. Να είσαι καλά.