14 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην ταβέρνα Φαράγγι στον Ξηροπόταμο κλιμάκιο του Δήμου Σαμοθράκης  θα παρουσιάσει το έργο της Λιμνοδεξαμενής και θα συζητηθούν προβλήματα της περιοχής.
Ο Δήμαρχος
Σαμοθράκης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kalio arga, alla dimarxe afta eprepe na ginoun prin na ftasoume mexris edw

Ανώνυμος είπε...

θα συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής που θα προκύψουν μετά το έργο της Λιμνδεξαμενής;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ! Το θεμα ειναι ενα! όλα τα υπόλοιπα ειναι για να χουμε να λεμε και να δουλευόμαστε μεταξυ μας! Δεν υπαρχει καμια σκοπιμότητα για το έργο, αλλα ακομα και αν υπήρχε δεν μπορεί ένα τετοιο έργο να επιλέγεται τη στιγμή που η Σαμοθρακη δεν έχει βασικές για την επιβίωση υποδομές! Για όποιον γνωρίζει τι θα πει σχεδιασμός καταλαβαίνει εύκολα ότι δεν υπάρχει λόγος για εκ των υστερων μπουρδολογίες! Επίσης η χωροθέτηση του έργου θα υποβαθμίσει ένα πανέμορφο τόπο. Ο Ξηροπόταμος για όποιον θα αγαπούσε τον τόπο του και έχει όραμα έχει μια μοναδική προοπτική για πραγματική ανάπτυξη. Για τα θλιβερά ανθρωποειδή τα οποία δυστυχώς είναι και χαμηλής νοημοσύνης ανάπτυξη είναι να τα πάρουν οι εργολάβοι και να τα κάνουν όλα μπετό. Ο Ξηροπόταμος έχει ΙΣΤΟΡΙΑ, κοινωνική ιστορία, που είναι σε κάθε πέτρα σε κάθε ανεγό που με σεβασμό και αντίξοες συνθήκες κατασκέυασαν οι προηγούμενες γενιές. Η πραγματική Ιστορία της Σαμοθράκης, των ανθρώπων που βίωσαν φτώχια εκείνες τις δύσκολες μέρες, ξενιτιά και αδικία, από μια οικογενειοκρατία που βαστά έως σήμερα και συνεχίζει να σπέρνει τη μιζέρια και τη νοσηρή αλαζονία της!!!

Σκέψεις ενός Σαμοθρακίτη είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική των υποτίθεται προοδευτικών, οικολόγων και αριστεριστών. Ότι πάει να γίνει, όχι μόνο στη Σαμοθράκη, αλλά σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον, είναι κακό για το περιβάλλον κλπ.
Να συμφωνήσω πως οτιδήποτε γίνεται έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες από εκεί και πέρα δεν υπάρχει τίποτα θετικό. Δηλαδή επειδή οι βιομηχανίες μολύνουν το περιβάλλον, δεν πρέπει να δημιουργηθεί άλλη βιομηχανία.
Μόνο εδώ στη Σαμοθράκη παλαιότερα πόσα έργα ιδιωτών και δημοσίου δεν έγιναν γιατί υπήρξαν αντιδράσεις από προοδευτικοοικολογοαριστεριστές; Εαν πχ δημιουργούνταν ένα εμφυαλωτήριο νερού δεν θα υπήρχε κανένα όφελος;
Προς Θεού δεν υποστηρίζω τον Χανό, τέτοιο αμάρτημα δεν ξανα...κάνω.
Σκέψεις ενός Σαμοθρακίτη

Ανώνυμος είπε...

Ποιούς δεν θέλουν στη συνάντηση και την κάνουν τη ίδια μέρα και ώρα με την συεδρίαση της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ?
Ήταν τυχαία η επιλογή της ίδιας μέρας???? Μάλλον όχι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 9:29 είναι γνώρισμα των ημερών μας αλλά και των προηγούμενων ημερών να τα μπερδεύουμε όλα μαζί, τις περισσότερες φορές επίτηδες! Το θέμα είναι τα πράγματα να μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση όπως άλλωστε επιτάσσει η επιστήμη, η διεθνής πρακτική αλλά και η λογική.

Οι επιπτώσεις ενός έργου στο Περιβάλλον πρέπει να αξιολογούνται σε σχέση με το κόστος και το όφελος στην κοινωνία, στις τοπικές κοινωνίες στην Εθνική οικονομία. Βασική αρχή πάντα είναι η διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος (οικονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικο, κλπ) και η προστασία του Περιβάλλοντος που το Σύνταγμα στο άρθρο 24 ακόμα στο ορίζει ως δικαίωμα και το Κράτος είναι υποχρεωμένο να το προστατεύει.

Επίσης ο Σχεδιασμός των έργων πρέπει να γίνεται σε εθνικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, γιατί, πως θα το κάνουμε και μετά από που θα εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους. Η σκοπιμότητα είναι το σημαντικότερο και αξιολογείται από τις βασικές ανάγκες ενός τόπου. Πολλά αλλα μπορούν να ειπωθούν όπως και το ότι πράγματι υπάρχουν δηθεν προοδευτικοί οικολόγοι κλπ όμως αυτό είναι άσχετο! ή ίσως σχετικό όσο σχετικό είναι ότι είμαστε πιο διεφθαρμένη χώρα από τη Κολομβία στην οποία υπάρχουν τα γνωστά καρτελ!

Και αφού ισχύουν όλα αυτά τα γενικά στην προκειμένη περίπτωση ας μας απαντησει κάποιος σε ένα νησί στο οποίο:

η πλημμελής διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων θα βαρύνει τον ίδιο το Δήμο και κατ' επέκταση τους Δημότες γεγονός που προκύπτει από τον πρόσφατο Ν. 4042,

υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις υποδομών και κυρίως στον τομέα της Υγείας!

αποφασίζεται η σπατάλη, από όσα γνωρίζω εως σημερα, 7 εκατομ ευρώ!για αρχή... για να δημιουργηθεί ταμιευτήρας, να τον κάνουν τι;, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι τα νερά θα πουληθούν σε εταιρείες.

Επιπλέον τι έχει σχεδιάσει η Πολιτεία για την περιοχή του Ξηροπόταμου τι έχει σχεδιάσει για το σημείο εκείνο στο οποίο θέλουν να κατασκευάσουν ταμιευτήρα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για τίποτα, θα πληρώσουμε για ενα έργο το οποίο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον τόπο μας αργότερα θα το χαρίσουμε όπως όλη τη Δημόσια περιουσία και θα πληρώνουμε ξανά για τη χρήση του ενώ θα έχουμε ριμάξει έναν πανέμορφο τόπο, μοναδικης φυσικής ομορφιάς που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων περιοχών και είναι στην ουσία το δικό μας Κεφάλαιο για ανάπτυξη.

Δεν είναι λογική να κάνουμε για να κάνουμε δεν γίνονται αυτά στον Πολιτισμένο κόσμο και ας αφήσουμε το μπουρδούκλωμα και τους μύθους περί προοδευτικών και δήθεν οικολόγων. Αν θές να εχεις ολοκληρωμένη άποψη τι θα πει έργο μπες να δεις τι κανονισμούς εχουν οι Καναδοί προκειμένου να κατασκευάσουν ένα έργο και να διασφαλίσουν ότι δεν θα φαγωθούν χρήματα για το τίποτα.

Δεν υπάρχει αντίδραση για την αντίδραση αλλά αυτά που γίνονται εδώ και χρόνια στη Χωρα μας μας εχουν φερει εδώ εχουν κατασπαταληθεί δις και δεν έχουμε βασικές υποδομές ειμαστε στο 60 και χειρότερα.

Ας μην αναπαράγουμε τη βλακολογία των Πολιτικών και την αηδιαστικα πλέον ηλίθια επιχειρηματολογία τους περί ανάπτυξης κάθαρσης και λοιπών μακακιών.....