15 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 14-6-2013 ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

                                                                 (φωτο Σπιτάλας Β.)
               (φωτο Σπιτάλας Β.-Ο φίλος μου Τάσος αναπληρώνει δυνάμεις μετά την αιμοδοσία)

Εξαιρετικά επιτυχημένη η «ημέρα αιμοδοσίας» για το νησί μας.

Η μεγάλη συμμετοχή ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με το κλίμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί σε σημαντικό βαθμό στη Σαμοθράκη εδώ και καιρό και σίγουρα ενδυναμώθηκε το τελευταίο διάστημα με την οικονομική κρίση.
Οι Σαμοθρακίτες με την εντυπωσιακή συμμετοχή τους σ΄αυτήν την αιμοδοσία απέδειξαν με τον πιο ανθρώπινο τρόπο την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους.
Την Πέμπτη, που η αιμοδοσία ήταν για τους στρατευμένους, έδωσαν αίμα συνολικά 27 άτομα (οι 5 πολίτες). Ο αριθμός αυτός κρίνεται ικανοποιητικός αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι έχουν ελαττωθεί οι στρατεύσιμοι.
Την Παρασκευή, ημέρα των «πολιτών αιμοδοτών», ο αριθμός 55 θεωρείται εξαιρετικά ικανοποιητικός και αν συνυπολογιστούν και οι 5 της προηγούμενης ημέρας, φτάνουμε στους 60!
Στην σχετική ερώτησή μου στον γιατρό του κλιμακίου της αιμοδοσίας ώρα 9.30 το πρωί «πόσους αιμοδότες περιμένετε σήμερα»; Μου απάντησε, ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες αιμοδοσίες ένας αριθμός μεταξύ 20 και 30 ατόμων θα ήταν απόλυτα ικανοποιητικός αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε πέσει και στους 12»!
Θέλω να πιστεύω ότι τόσο το τοπικό ραδιόφωνο όσο και το blog συνέβαλαν θετικά στην προβολή και τελικά στην επιτυχία αυτής της συγκεκριμένης αιμοδοσίας.

Τι λέτε, είναι απαραίτητο αλλά ρεαλιστικό στις επόμενες αιμοδοσίες ο αριθμός να είναι τριψήφιος;


Σπιτάλας Βασίλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!